Egyre nagyobb bajban a Detroit

2016.04.16. 09:05

Vegyük fel újra a fonalat. Már a harmadik napja tart a playoff, kapcsolódjunk be mi is. Négy meccs volt szombat hajnalban, három párharcban már a második. Rossz hír a Detroit híveinek, hogy a sorozatban a 25. rájátszásában szereplő Red Wings második meccsét is elbukta. Egyenlített a Florida az Islanders, a Chicago a St. Louis ellen, a Nashville pedig megszerezte a vezetést Anaheimben.

Bajban a Detroit, a Tampa másodszor is nyerni tudott, most elég simán. A Red Wings kétszer is egyenlíteni tudott a meccsen, aztán jött Tyler Johnson és a harmadik harmadban két gólt vágott, a kegyelemdöfést pedig Alex Killorn vitte be. Johnson két gólnál és négy asszisztnál jár a két meccsen, ezen a meccsen négy pontot jegyzett és 2011. május 17-e óta a legeredményesebb Bolts játékos lett ezzel a playoffban. Amúgy is remekül megy Johnson sorának (Kucserov, Boyle, Johnson), a két találkozón már 15 pontnál jár.

Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings 5-2 (1-0, 1-1, 3-1)

Gól: Nyikita Kucserov, Brian Boyle, Tyler Johnson (2), Alex Killorn, ill. Dylan Larkin, Brad Richards.

Egyenlített a Florida a második meccsen elsősorban Roberto Luongo nagyszerű produkciójának köszönhetően. A Panthers kapusa 41 korongot fogott meg. Smith és Bjugstad is multiponttal zárt. Megint az a csapat veszített, amely többször ütött kapura, most az Islanders ezt 42-31-re nyerte meg, de a gólokban már gyengébben állt. A Floridában első playoff-meccsén szerepelt a fiatal védő, Michael Matheson, aki Jakub Kindl-t helyettesítette ezen a találkozón.

Florida Panthers–New York Islanders 3-1 (1-0, 1-0, 1-1)

Gól: Reilly Smith, Nick Bjugstad, Dmitrij Kulikov, ill. John Tavares.

A Chicago az első nap veresége után St. Louisban vágott vissza. A védők nagy meccse volt ez, hiszen Duncan Keith gólja hozta a meccsen a fordulatot, majd Panarin győztes találata döntötte el. Corey Crawford már 46 playoff-győzelemnél jár, ezzel Tony Esposito klubrekordját állította be. Keith hatmeccses eltiltás után tehát fontos góllal tért vissza.

St. Louis Blues–Chicago Blackhawks 2-3 (0-0, 1-1, 1-2)

Gól: Vlagyimir Taraszenko, Kevin Shattenkirk, ill. Duncan Keith, Andrew Shaw, Artyom Panarin,

Filip Forsberg harmadik harmadban ütött góljával a Nashville egyből elvette az Anaheim pályaelőnyét. Forsberg pályafutása ötödik gólját szerezte a rájátszásban. A Ducks 0-1-ről még fordítani tudott, de aztán a Nashville újabb két góljára már nem volt válasz. Ki kell emelni az egyenlítő gólt szerző Colin Wilsont is, aki az alapszakaszban csak hatszor talált a kapuba, most egyből eredményes volt, február 27-e óta először. Az is sokkoló lehetett a hazaiaknak, hogy James Neal már a 35. másodpercben betalált. Ennek a párharcnak a következő meccse hétfő hajnalban lesz.

Anaheim Ducks–Nashville predators 2-3 (1-1, 1-1, 0-1)

Gól: Ryan Getzlaf, Ryan Kesler, ill. James Neal, Colin Wilson, Filip Forsberg.