Kínos: edzőjüket szidták, felvette a kamera

2018.11.06. 11:06

Újabb botrány zavarta meg az NHL-ben szereplő Ottawa Senators amúgy sem nyugodt napjait. Most éppen a játékosok, közte a legjobbak közé tartozó Matt Duchene és hat társa egy taxiban beszélgetett, szidta az edzőt, a csapat játékstílusát, a védekezést, mindent. Pechjükre a Über belső kamerája rögzítette ezt.

A csapat hét játékosa néhány napja Phoenixbe ruccant át, ott történt a kínos eset. A legtöbbet Marty Raymond, a Senators másodedzője kapja. Duchene azt mondja róla, hogy Raymond az NHL egyetlen olyan edzője, akinél rosszabb teljesítménye senkinek sem volt korábban egy naptári évben.

A játékosok a taktikáról is eszmét cseréltek, szerintük a csapatuk borzasztó lassú, a védekezés pedig kritikán aluli. A felvételen többnyire Duchene és csapattárasa, Chris Wideman beszélget, ahol szóba kerül az is, hogy Raymond videóelemzése sem ér semmit, képtelen felfedezni az összefüggéseket, amiket meg mond, azok teljesen érdektelenek. Duchene még nevetve mondja, három hétig nem is foglalkozott ezekkel a videóelemzésekkel.

Természetesen senki sem volt vidám, amikor előkerült a felvétel. Az Ottawa Senators vezetése bocsánatkérést vár a játékosoktól, utána azért elbeszélgetne egyenként velük. Szükség is lesz rá, hiszen a csapat 14 meccs után csak 13. a keleti konferenciában, három pontra van a továbbjutást érő helytől. Duchene az eddigi 14 meccsén 4 gólt ütött, 8 gólpasszt adott, 12 pontja csak 65. legjobb a ligában.

Az Ottawánál amúgy folyamatosan jönnek a balhék. Még a nyár végén történt, hogy az akkor még csapattárs Erik Karlsson és Mike Hoffman párjai zördültek össze. Hoffman menyasszonya az interneten zaklatta Karlsson feleségét, majd a liga egyik legjobb védőjének tartott Karlsson San Joseba szerződött. Utána a klub általános igazgató-helyettesét, Randy Lee-t pedig szexuális zaklatással vádoltak meg, most pedig nyilvánosságra került az überes videó.

Azért meccsek is voltak az NHL-ben, ezek közül a Pittsburgh, amely sokáig vezette a Metropolitan Divíziót, sorozatban negyedszer kapott ki, most a New Jersey-től, amelyben Brian Boyle mesterhármast ütött.

Eredmények

  • Pittsburgh Penguins-New Jersey Devils 1-5
  • Washington Capitals-Edmonton Oilers 4-2
  • Boston Bruins-Dallas Stars 2-1 - hosszabbítás után
  • New York Islanders-Montreal Canadiens 3-4 - szétlövés után
  • Arizona Coyotes-Philadelphia Flyers 2-5

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?