Saját városa akarja kizárni otthonából az NHL-csapatot

GettyImages-1052078538
2021.12.09. 11:15
Glendale városa hivatalos levélben fenyegette meg az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Arizona Coyotes csapatát, hogy december 20-tól kizárja az együttest otthonából, a Gila River Arenából.

A lépésre azért volt szükség, mert az együttest tulajdonló IceArizona Hockey LLC nevű cég összesen 1,3 millió dollárral tartozik Glendale-nek, valamint Arizona államnak. A klub állítólag bérleti díjat és adót sem fizet 2020 júniusa óta, ezért a város felfüggesztette a vállalat működési engedélyét is.

A Coyotesnak december 20-ig kell rendeznie a számlát, különben a város kizárja a csapatot a Gila River Arenából, és a csarnok üzemeltetője, az ASM Global meg is kapta a felszólítást arra, hogy egyetlen dolgozót sem engedhet be a létesítménybe.

 A csapatnak 10 napja maradt fellebbezni.

A klub és az aréna megállapodása egyébként 2022. június 30-án lejár, a hosszabbításról folytatott tárgyalások pedig eredménytelenül zárultak, így a Coyotesnak új otthon után kell néznie. Az NHL első embere, Gary Bettman már korábban leszögezte, hogy a klub nem költözik másik városba, annak ellenére sem, hogy jelentős veszteséget termel, a nézőszáma pedig az egyik legalacsonyabb a ligában. Nem ritka, hogy egy-egy meccsen több ember drukkol a vendégeknek, mint a hazaiaknak.

Az első, határidő utáni meccsen, december 23-án az Arizona a kétszeres címvédő Tampa Bay Lightningot fogadná, de elképzelhető, hogy erre már máshol fog sor kerülni.

(Borítókép: a Gila River Arena az arizonai Glendale városában. Fotó: Getty Images.)