Borkai nem fogadta Janics Natasát

2012.10.19. 10:37

„Janics Natasa az elmúlt hetekben körbejárta a szponzorokat és sportvezetőket: köszönetet mondott mindazoknak, akiknek segítségével itt lehetett, és mindent megkapott Magyarországon. Ebbe a sorba illett bele a szegedi városvezetésnél tett látogatás is” – emlékezett vissza menedzsere, Csonka Gábor a csütörtöki találkozóra, ahol könnyek közt búcsúzott tőle.

Csonka nagy fájdalmáról is beszélt a Délmagyarnak. „Múlt hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság elnökéhez, Borkai Zsolthoz lettünk volna hivatalosak. Már elindultunk Budapestre, amikor az elnök titkárnőjén keresztül üzente: az utóbbi idők rossz hírei miatt nincs miről beszélnie Natasával.

Ezt egy olimpiai bajnok nem teheti meg egy másikkal, egy férfi nem viselkedhet így egy nővel, akármilyen sérelme is van.”

Janics kivásárlási áráról jövő szerdán dönt a Magyar Kajak-kenu Szövetség elnöksége. Baráth Etele 150 ezer eurót szeretne érte kapni, a szerbek nem hajlandóak fizetni. Mi több azt is jelezték, visszautasíthatatlan edzői ajánlat sincs.

Ha továbbra is kitartanak álláspontjuk mellett, ahogy a magyarok is, Janics csak 2015-re kapna versenyzési engedélyt a nemzetközi szövetségtől.