Kozák Danuta felelőssége, elmegy-e tőlünk

2012.11.21. 15:51

Péntek délután tárgyal a Honvéddal a londoni olimpia kétszeres bajnoka, Kozák Danuta. Az egyesben és négyesben is győztes 25 éves kajakost december végéig köti szerződés a klubhoz, de Baráth Etele, a hazai szövetség elnöke úgy gondolja, Kozák nem marad Csipes Ferencnél.

„Megpróbálunk pontot tenni az ügy végére, az álláspontunk változatlan, a klubnak van edzője, Csipes Ferenc. Sikerességéhez kétség sem férhet. Dana vőlegénye nem jöhet hozzánk segédedzőnek, morálisan rossz üzenete lenne, nem megengedhető. Egyelőre nem szeretnék találgatni, milyen döntést hoz" – mondta az Indexnek Horváth Gábor, a Honvéd szakosztályának igazgatója.

„Nem mondom, hogy engednie kell, el is válhatunk egymástól, megköszönhetjük egymásnak azt a négy évet, amit együtt töltöttünk. A versenyző ez idő alatt a magyar mezőny negyedik helyéről a világ első helyére került. Elhivatottsága, tehetsége kiteljesedett nálunk. Ha el akar menni, ha máshogy képzeli el a folytatást, megértjük, a döntéséért viszont neki kell vállalnia a felelősséget” - magyarázta az olimpiai bajnok Horváth, aki cáfolta, hogy a versenyző és Csipes között elmérgesedett volna a viszony.

„Feri reméli, ha most esetleg el is megy, hamar rájön, hogy nálunk, a mi csapatunkban, az állandó rivalizálással lehet igazán sikeres, és az ajtónk valószínűleg nyitva is fog állni előtte. De ne szaladjunk ennyire előre, péntek délután leszünk sokkal okosabbak” – összegzett.

Kozák abból indult ki, hogy ha a Honvédnak segédedzőre van szüksége, akkor vőlegénye, a korábbi kenus, Somogyi Béla alkalmas lehet a pozíció betöltésére.