Az egész világ irigyli a magyar szakembert, de neki sem mindig egyszerű

ZS 0620
Minden idők talán legerősebb mezőnyével indul jövő héten Duisburgban az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokság. Miért vagyunk nagyon szerencsések a királyszámban, és milyen nehézségekkel kell megküzdeni egy látszólag irigylésre méltó helyzetben lévő kapitánynak? Többek között erről is beszélgettünk a Sportcastben a szövetségi kapitánnyal, Hüttner Csabával.

A duisburgi kajak-kenu világbajnokság augusztus 23-án, szerdán veszi kezdetét, és egészen 27-e, vasárnapig tart majd. A Sportcast extra epizódjában a vb-esélyeket illetően ültünk le beszélgetni a kapitánnyal. 

AZ EPIZÓD TARTALMÁBÓL:

  • Meglepetést jelenthet a 2023-as eseményeket nem követők számára például, hogy a címvédő és olimpiai bajnok, Kopasz Bálint nem indul K-1 1000 méteren, mert nem ő volt a legjobb magyar, hanem Varga Ádám…
  • Nádas Bence kiemelt szerepet kap a válogatottban, hiszen a négyeseknél is kulcsfigura, emellett most a párosba is be-, pontosabban visszakerült, így egymaga lehet záloga a párizsi kvótáink nagy részének.
  • Hogyan áll össze a férfi kenucsapatunk, mik a célok, elvárások ebben a szakágban?
  • Mi a helyzet a legjobb női kajakozóink és kenusaink esélyeit illetően? Többen szülés után tértek/térnek vissza a vízre, kinek hogyan alakult az elmúlt időszak, a női mezőnyben milyen célkitűzésekkel indulunk?
  • Van-e olyan érem- vagy aranymennyiség, amire a szövetségi kapitány azt mondaná, gond nélkül alá tudná írni?

Az Index Sportcast elérhető az Apple Podcasten és Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: Hüttner Csaba. Fotó: Zöld Fanni / Index)