2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Kozák Danuta nevelőedzője is megszólalt a most kirobbant molesztálási botrányról

2024.05.23. 18:57
Nevelőedzője, Agócs Mihály, továbbá három korábbi világbajnok női kajakos, Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is együttérzéséről biztosítja Kozák Danutát, aki csütörtök reggel súlyos vádakat fogalmazott meg a szintén olimpiai bajnok Csipes Ferenccel szemben, akit a Magyar Kajak-Kenu Szövetség ideiglenesen felfüggesztett az edzői tevékenység alól.

Kozák Danuta azt írta, hogy az egyik tréninget követő regeneráló gyúrás közben egy erősen befolyásolt állapotban lévő edző verbálisan molesztálta és sértegette a legkülönfélébb módokon, majd leírta, hogy Csipes Ferenc hetek óta „bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”.

Ez külön pikantériát ad az egész ügynek, ugyanis Kozák az idei első hazai versenyen együtt indult Csipes Ferenc lányával, Csipes Tamarával. „...igazából pont olyan, mint egy aluljáróban egy sokadik lepukkant, suttyó alkesz” – írta Kozák Danuta Csipes Ferencről.

A bejegyzésre Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, Agócs Mihály az elsők között reagált, vette észre a Magyar Nemzet.

Sajnálom, Dana, hogy ez megeshetett Veled! Tisztellek a kiállásodért, és remélem, az illetékesek megfelelően fel fognak lépni az ügyben! Szerintem minden jó érzésű ember melletted áll. Mi mindenképpen Veled vagyunk!

– írta Agócs Mihály.

Később három korábbi világbajnoki női kajakos, név szerint Hildenbrand-Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is kiállt Kozák mellett.

Csipes Ferenc ellen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség azonnal fegyelmi eljárást indított, ezzel egyidejűleg ideiglenesen felfüggesztették az edzői tevékenység alól.

A szövetség bejelentése után a sportért felelős államtitkárság és a Magyar Olimpiai Bizottság közös közleményt adott ki, amiben elítélték a megfélemlítés összes formáját

A Honvédelmi Minisztérium Sportért Felelős Államtitkársága és a MOB után azonnal kapcsolatba lépett a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel és a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, hogy haladéktalanul vizsgálják ki az ügyet, és hozzák meg a szükséges intézkedéseket, valamint a vizsgálatról és annak eredményéről tájékoztassák a sportirányítást és a MOB-ot.