Puljezevicstől félnek, mint a tűztől

2007.01.25. 13:27
Skaliczki László szövetségi kapitány a németországi kézilabda-világbajnokság előtt úgy gondolta, hogy a szerb Nenad Puljezevics honosítása olyan horderejű, mint a kubai Carlos Perezé volt évekkel ezelőtt. Perez négy éve gólkirály volt, Puljezevics a csehek ellen hatvan százalék feletti mutatóval védett, és a három komoly győzelem nélküle nem biztos, hogy megszületik. Csak délután derül viszont ki, hogy ott lehet-e a horvátok ellen, amire személy szerint nagyon készül.

Az eddig százszázalékos teljesítményt nyújtó magyar férfi kézilabda-válogatott sikereiben döntő részt vállalt az öt éve Magyarországon élő, de csak pár nappal a rajt előtt honosított Nenad Puljezevics.

A dánok megtanulták tisztelni

A dánok ellen, a hangulat szempontjából meghatározó első győzelemnél a hajrában nem lehetett gólt lőni neki, hetest, ziccereket fogott. A dánok azóta árgus szemekkel nézik, hogyan, milyen módszer szerint melegít, szeretnének tanulni tőle. A csehek elleni meccs előtt is megfigyelték. Elsősorban azt, hogy száztíz kilóját miként képes macskaügyességgel mozgatni.


Kattintson!

A csehek aztán tizenegy percig nem tudtak gólt lőni neki, és az eddig eredményes és magabiztos átlövők arcára kiült a rémülettel vegyes tanácstalanság, elbizonytalanodtak, nem találták a gyenge pontját. Úgy féltek tőle, mint a tűztől, állapította meg több hazai és nemzetközi szakember is.

Nenad pedig önmagát is hergelve, hatvan százalék feletti, elképesztő teljesítményt mutatott alig több mint huszonhárom perc alatt. A helyére beküldött Fazekas Nándor ellen már olyan lövéseket is elengedtek az egyébként nem "fakezű" cseh lövők, amit ellene meg se mertek volna tenni.

Folyamatosan kezelik

Puljezevics tehát nagy tekintélyt vívott ki magának, szemlátomást tartanak tőle, és neki talán a horvátok elleni csütörtök délutáni meccs lenne a legfontosabb. Előfordulhat azonban, hogy nem léphet pályára. A szerb születésű játékos hónapok óta derékbántalmakkal küszködik, és kérdéses, hogy egyáltalán beinjekciózva vállalja-e a játékot. Szerda este erre nem sok esély volt, pedig egy órán át kezelték. Csütörtök reggel öt perc kellett neki, hogy felhúzza a zokniját, csak a meccs előtt két órával derül ki, ott lehet-e negyed héttől a kapuban.


Kattintson!

A magyar csapat vezetője, a hazai szövetség főtitkára, Sinka László a kieli ötfős orvos-gyúró-masszőr csapattal olyannyira elégedett volt, hogy elintézte: Mannheimben is ők legyenek a mieink mellett. A magyarokkal kiegészülve ők tesznek meg mindent, hogy a sérültek regenerálódni tudjanak a következő meccsekre.

Olyan, mint Perez

Puljezevics kapcsán egyébként - úgy tudjuk - Skaliczki László szövetségi kapitány megjegyezte: a honosítása akkora előrelépés volt, mint a kubai Carlos Perez "megszerzése" évekkel ezelőtt.