Oroszország-Magyarország 29-24

2008.10.15. 16:44
Ismét kikapott a magyar női kézilabda-válogatott a dániai Világkupán, ezúttal Oroszországtól. Imre Vilmos tartalékos csapata a mérkőzés bizonyos periódusaiban nem játszott rosszul, de a győzelemre nem volt esélye. Holnap a házigazda Dánia lesz az ellenfél.

Második mérkőzését is elveszítette a magyar női kézilabda-válogatott a Dániában rendezett Világkupán. Imre Vilmos csapata 29-24 arányban kapott ki az olimpiai ezüstérmes, de legjobbjait ezúttal a magyar csapathoz hasonlóan nélkülöző orosz válogatottól.

A tegnapi Franciaország elleni csatához hasonlóan ezúttal is voltak a mérkőzésnek olyan periódusai, amikor a magyar válogatott remekül játszott, de ismét kiütköztek a hiányosságai, így csak megnehezíteni tudta az oroszok dolgát.

Jól indult minden, az ezúttal kezdőcsapatban helyet kapó Mörtel hatalmas gólt lőtt átlövésből, de a mérkőzés további szakaszában alig sikerült erről a posztról betalálni. A magyar válogatott rengeteget volt kénytelen emberhátrányban játszani, ezért azt is szép eredménynek kell elkönyvelni, hogy a meccs nem dőlt el már az első félidőben.

Ezért ismét Szucsánszki tette a legtöbbet, az irányító magabiztosan értékesítette a hétmétereseket, betörésből is eredményes volt, mellette Vérten lőtt szép gólokat szélről és megindulásból egyaránt. A 10. percben 4-3-ra vezetett a magyar csapat, de a félidő közepén kettős emberhátrányba került, az oroszok pedig kíméletlenül kihasználták a lehetőséget, 10-5-re elléptek.

Ekkor benne volt egy komoly vereség is a meccsben, de a kapuban több nagyszerű védést bemutató Pastrovics vezérletével összeállt a csapat védekezése, így a szünetre a látottak alapján szűknek mondható, háromgólos hátrányban vonulhatott a csapat. Az első játékrészben sokat voltunk emberhátrányban, így természetes volt, hogy nem tudtuk megjátszani a beállót, támadásaink igen esetlegesek voltak.

A második félidőben az orosz átlövők megállítására megnyitottuk a falunkat, a húzás be is jött, bár egyenlítenünk nem sikerült, a csapat tartotta a lépést ellenfelével. Változatlanul sokat hibáztunk elöl, rengeteg volt az eladott labda, de az oroszok sem keltették összeszokott csapat benyomását, ezért bár állandósult 3-4 gólos előnyük, elhúzni nem tudtak.

Szucsánkszki elhibázta első büntetőjét a Világkupán, innentől Mörtel lőtte a hétmétereseket (összesen négy gólig jutott, nagy kár, hogy a magyar válogatott első találatát leszámítva többet nem lőtt átlövésből), és a játékrész közepén egy újabb rossz periódusunkat kihasználva Oroszország eldöntött mindent.

Az utolsó tíz percben csak vereségünk aránya volt kérdéses, amely a támadásban is szerepet kapó Tomori góljainak, valamint Kovacsicz szélsőtalálatainak köszönhetően végül ötgólos lett. A magyar válogatott nem játszott rosszul, de legjobbjai hiányában gyakran tűnt tanácstalannak, és hiába játszott remekül Szucsánszki, vezéregyéniség nélkül még a tartalékos oroszok ellen sem volt esélye Imre Vilmos csapatának.

Csütörtökön a házigazda Dániával találkozik a magyar válogatott, a mérkőzésnek csak a hazaiak számára van tétje.

Oroszország-Magyarország 29-24 (11-8)

A magyar válogatott gólszerzői: Szucsánszki 6, Mörtel, Tomori 4-4, Vérten 3, Kovacsicz 2, Szabó, Vincze, Szűcs, Bódi, Herr Anita 1-1

Később: Dánia-Franciaország (18h)
Kedden: Franciaország-Magyarország 29-23, Dánia-Oroszország 32-27
Csütörtökön: Dánia-Magyarország, Franciaország-Oroszország