15 percig bírtuk erővel a németek ellen

2009.01.29. 17:30 Módosítva: 2015.05.21. 02:10
A hatodik helyen végzett a magyar válogatott a horvátországi világbajnokságon, miután a helyosztón 28-25-re kikapott a címvédő Németországtól. Hajdu János csapata küzdött, ez most a tisztes vereséghez volt elég, de a 6. helyet sem kell szégyellnie a vb végére teljesen elfogyó válogatottnak.

Csak meccs első negyedében volt valódi esélye a magyar kézilabda-válogatottnak, hogy megszerezze a világbajnokság 5. helyét Németország ellen. A mieink jól kezdtek, az első negyed órában jól működtek a támadásaink, bár a magyar fal feltűnően sokszor késett le a német átlövőkről, és az utolsó válogatott meccsén szereplő Puljezevics sem védett jól.

MAGYARORSZÁG-NÉMETORSZÁG 25-28 (13-16)

A magyar válogatott gólszerzői: Nagy L. 5, Ilyés 4, Császár 4/1, Iváncsik T., Mocsai 3-3, Iváncsik G., Gál 2-2, Zubai, Törő 1-1

Büntetőből: 3/2 ill. 0/0
Kiállítások: 0 perc ill. 4 perc

A félidő közepén elléptek a németek, sorozatban hat gólt lőttek az enervált, fáradt magyar csapatnak, ez a szakasz döntőnek bizonyult. A második játékrész elején még feljöttünk egyszer két gólra, de ennél közelebb már nem tudtunk kerülni, hiába küzdött nagy akarással a csapat, a németek frissebbek voltak.

Hajdu János: Jövőre Ausztriában meglepetést okozunk

Egyértelműen a fáradtság és a frissesség döntötte el az ötödik hely sorsát. Támadásban nem tudtuk megelőzni a német védőket, míg a mi védőfalunk rendre lemaradt az ágyúként lövő Kaufmannról, aki sokkal pihentebb volt nálunk. Mindkét félidőben volt 4-5 perc, amikor sokat hibáztunk. Ezzel el is ment a meccs. A csapatban sok van, támadásban és védekezésben is vannak tartalékaink. Úgy hiszem, hogy már a jövő évi ausztriai Eb-n meglepetést okozhatunk. (Forrás: MTI)

Fazekas több védéssel tartotta meccsben a mieinket, Hajdu János pedig próbálta forgatni a csapatát, de a vb végére teljesen elfogyott a magyar válogatott. Nagy László megint végigharcolta a meccset, Császárnak és Mocsainak is voltak jó periódusai, de ezúttal hiányzott a klasszisteljesítmény.

000T TRPar2384037
Magyarország - Németország 25 - 28

A németek nem csináltak semmi különöset, azzal nyertek, hogy az ő csereembereik tudták hozni azt a szintet, amit az első soruk, Kaufmannal különösen nem tudtunk mit kezdeni, hét gólt szerzett. Vereségével a magyar válogatott a az elvárásokat felülmúlva a 6. helyen végzett, ami az erőviszonyok alapján reális, hiszen a mögöttünk végzőket vertük, ennél előrébb viszont esélyünk sem volt végezni.

További eredmények, párosítások

A 11. helyért: Macedónia-Dél-Korea 32-32
A 7. helyért, 17.30.: Svédország-Szerbia
A 9. helyért, 20.15.: Norvégia-Szlovákia

Elődöntők, péntek
17.30.: Dánia-Franciaország
20.30.: Horvátország-Lengyelország

A 11. helyért lejátszott meccsen Kiril Lazarov 15 gólt szerzett, ezzel az egykori veszprémi játékos 92 góljával megdöntötte a vilábajnokságon szerzett legtöbb gól rekordját, melyet eddig a dél-koreai Kjung Szin Jun 86 góllal tartott.