Sesum jövő szombaton játszhat

2009.04.09. 15:28
A várt májusi időpont előtt visszatérhet az MKB Veszprémbe a még februárban, a Cozma-gyilkosságkor arccsonttörést szenvedő szerb irányító Zsarko Sesum. Eddig az ütközésektől óvták, már hetek óta edzett.
zarko

A veszprémi Patrióta bár előtt Marian Cozma meggyilkolásakor, február nyolcadikán megsérült Zsarko Sesum a jövő héten elkezdheti a legkeményebb edzéseket is. A csapat orvosa, Mahunka Zsolt megerősítette az Indexnek, nagyon szépen javult a szerb irányító állapota.

„Szövődmények nélkül épült fel arccsonttörése után, a szemére kellett különösen vigyázni, de a jövő héten már teljes értékű munkát végezhet. Eddig az esetleges ütközésektől kellett óvni, mert külön program alapján már hetek óta készült. Az olyan edzéseken is ott lehet, ahol a testi kontaktus elkerülhetetlen. Gyógyulása teljesen normálisnak tekinthető, a májusi visszatérés biztos, de akár már a jövő szombati kupaelődöntőn is bevethető” – mondta az orvos.

Sesumot arcon rúgták, amikor segíteni próbált földön fekvő, szíven szúrt román csapattársának. Két műtéten esett át, a második már csak korrekciós beavatkozás volt. Hazájában, szülővárosában, Bácskapalánkán gyógyult, miután kiengedték a veszprémi kórházból.

Az MKB Veszprém tehát a bajnoki hajrában kalkulálhat azzal, hogy nemcsak egy irányítóval, Nikola Eklemoviccsal veszi fel a küzdelmet.