Szombat estére tették a kézilabdadöntőt

2009.05.12. 15:26
A Pick Szeged kérésének eleget téve nem vasárnap játsszák a férfi kézilabda-bajnokság döntőjét. A Sport1 csatorna, a szövetség és az érintettek jó kapcsolatának köszönhetően szombaton, a Győri Audi-ETO BL-döntője után kerül sor az MKB Veszprém és a Szeged összecsapására.

A kézilabda-szövetség, a magyar bajnoki döntőt közvetítő Sport1 televízió és az érintett csapatok megállapodása értelmében szombaton, 16:15-kor női kézilabda Bajnokok Ligája döntő, 20:30-tól férfi NB I.-es finálé lesz a Veszprém Arénában.

Az eredetileg kijelölt 17-ei időpont a Pick Szeged csapatának nem felelt meg, vasárnap Szegeden a Red Bull által szervezett utcai Forma-1-bemutatón kell részt venniük a csapat játékosainak. Ezt a szegediek április 23-én levélben jelezték a szövetségnek. Pistrui László tulajdonos kijelentette, ha nem sikerül másik időpontot találni, a Szeged nem áll ki a döntőre.

A veszprémiek hajlottak az egyezségre, és megpróbálták a Szeged által kért pénteki időpontra lekötni a bajnoki döntő első mérkőzését, de aznap az Arénában rendezvényt tartanak, a kártalanítás költségeit pedig a Pick Szeged nem vállalta. Így született meg a megállapodás, amely értelmében a Győri Audi-ETO BL-döntője után játsszák a bajnokság döntőjét.

A Sport1 televízió főszerkesztője, Máté Pál az Indexnek elmondta, nem volt könnyű olyan időpontot találni, ami mindenkinek megfelel, de a szövetség és a csatorna közötti jó kapcsolatnak köszönhetően fel sem merült, hogy ne közvetítsék az első mérkőzést.

„Eredetileg a Magyar Televízió adta volna a döntő első és harmadik meccsét, de az eredeti vasárnap délutáni időpont nekik sem volt jó, így kerültünk képbe mi – mondta Máté Pál. – A vasárnap késő délután nekünk sem a legjobb, így ragaszkodtunk volna a kora délutánhoz, amikor kiderült, hogy a Pick Szegednek 17. egyáltalán nem felel meg.

A péntek nekünk is szimpatikusabb lett volna, de a Veszprém Arénába szervezett program miatt szombat estére a esett a választás. Pontos időpont még mindig nincs. Egyelőre folynak a megbeszélések, hogy 20.30-kor, 20.15-kor, vagy 20 órakora kezdődjön a döntő, az azonban a mi szempontunkból már biztos, hogy az erre az időpontra tervezett teniszközvetítésünk helyén lesz a kézilabda” – ismertette a terveket a Sport1 főszerkesztője.

A férfi kézilabda-bajnokság döntőjének időpontjai

1. mérkőzés: május 16., szombat, várhatóan 20:30ó:  MKB Veszprém KC–Pick Szeged
2. mérkőzés: május 19., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC
3. mérkőzés: május 24.,
12:45 ó: MKB Veszprém KC–Pick Szeged
Ha szükséges:
4. mérkőzés: május 28., 18 ó: Pick Szeged–MKB Veszprém KC  
5. mérkőzés: május 30., 18 ó MKB Veszprém KC–Pick Szeged