Lemond a szélsővel ütköző őrült kéziedző

2009.11.03. 11:41
Az osztrák Hypo Niederösterreich edzője Bajnokok Ligája meccsen másodpercekkel a vége előtt, döntetlennél szabálytalankodott. Gunnar Prokop magyarázkodik és pszichológus segítségét kéri az eset feldolgozásához.

A Metz elleni hazai Bajnokok Ligája meccsen példátlan sportszerűtlenséget elkövető Gunnar Prokop lemondott a Hypo Niederösterreich szakvezetői posztjáról, írja a handball.hu.

Az osztrák klubtulajdonosnak már korábban is rengeteg ügye volt, de a hétvégihez hasonló tettre eddig még az ő pályafutásában sem volt példa. A pályára belépő Prokop mérkőzés állította, azt tette, amit csapata érdekében tennie kellett, és nem is okozott sérülést.

Az EHF csak pénteken dönt,valószínűleg hosszú eltiltással sújtják a magyarázkodó Prokopot. „A megbocsáthatatlan szituáció kiváltója (csapatom aznapi felfoghatatlanul rossz teljesítménye, és a játékvezetők tendenciózus döntései mellett) az volt, mikor a találkozó lefújását pár másodperccel megelőzően a bírók nem ítéltek meg nekünk egy Daniela Piedade ellen elkövetett faultot."

„Az én szemszögemből ez masszívan ellenünk alakította a meccs menetét. A közvetlen lökést pedig ebben a helyzetben a Metz csapatának ellentámadása adta, ami ezt a feldolgozhatatlan érzést keltette bennem.” Prokop pszichológus segítségét kéri az eset feldolgozásához.

A sajtóközleményben bocsánatot kért a mérkőzés utáni nyilatkozatáért is, és hogy vigyorogva hagyta el a pályát. „Az ezt követő úgynevezett „nevetésem” szemmel láthatóan a vétkes zavart vigyora volt, aki saját maga sem tud okot adni a hibás viselkedésére” – teszi hozzá a sportvezető, aki úgy tűnt, inkább elégedett, mint zavart volt.

„Tudom, hogy amit tettem, egy hibás reakció volt, aminek a már 37 éves pályafutásom alatt hátam mögött tudott 270 európai kupamérkőzés és több mint 500 válogatottbeli csata fényében sem szabadott volna előfordulni. Bocsánatot kérek az ellenfél csapattól, a megdöbbent játékostól és a sportvilágtól a meggondolatlan és megbocsáthatatlan viselkedésem miatt.”

Kovács Ferenc a megbízott edző

A lemondott vezetőedző megbízott utóda az eddigi segítő, Kovács Ferenc lett. "Prokop, mint edző, lemondott, de természetesen marad a klub menedzsere. Az biztos, hogy a mérkőzéseken nem ülhet le a kispadra, és én meccselek majd. A klub megpróbál edzőt keresni, de amíg nincs megoldás, én vagyok az, aki a jegyzőkönyvben edzőként lesz beírva" - nyilatkozta Kovács Ferenc.