30 mp-en múlt a Győr csoportgyőzelme

2010.01.17. 19:32
A női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójában a Győrnek öt góllal kellett volna legyőznie a román Valceát a csoportelsőséghez, de hiába uralta a meccset, és vezetett már nyolccal is, hagyta felállni ellenfelét. A románok fél perccel a vége előtt lőtték a 26-22-t és az első helyet érő gólt.

A Győrnek öt góllal kellett legyőznie a Valceát a csoportelsőséghez, és az első félidőben úgy nézett ki, hogy ez a vártnál sokkal könnyebben sikerül a magyar bajnokcsapatnak. A győriek félelmetesen hatékony védekezéssel, és eredményes támadójátékkal sokkolták a románokat, az első negyedóra végére össze is jött a kellő különbség.

Győri Audi-ETO-Oltchim Valcea 26-22 (16-8)

A magyar gólszerzők: Görbicz 7/3, Amorim 4, Bradeanu 3, Mraviková 3, Vérten 3, Hornyák 2, Kovacsics 2, Mayer 1, Spiridon 1
Hétméteresből: 4/3 ill. 5/4
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
A csoport végeredménye:
1. Valcea 8, 2. Győr 8, 3. Zvezda 5, 4. Itxako 3

Görbicz Anita eladott néhány labdát, de akcióból és hetesből is eredményes volt, a szélsők szórták a gólokat (a szünetig öt gólt szerzett Vérten és Mraviková), és az átlövések is bejöttek. A vendégkapus, Ungureanu alig találkozott a labdával, a Valceát edző Radu Voinának a tizedik percben ki kellett kérnie az idejét, mert a győriek leradírozták a pályáról a csapatát.

A világszínvonalú védekezés mellett Pálinger Katalin is kiválóan védett, a szünetben ezen a szinten szokatlanul nagy előnnyel vezetett a Győr (16-8). A mutatott játéknak köszönhetően úgy nézett ki, nemcsak a győzelem, de a csoportelsőség is eldőlt 30 perc játék után.

A szünet után tartotta jelentős előnyét a magyar csapat, Pálinger továbbra is parádézott, semmi nem ígérte az első percekben, hogy a Valceában lesz erő a felzárkózáshoz. Az első félidőben fogalmatlanul kézilabdázó románok azonban negyedóra után feljöttek hat gólra, és nem is hagyták innen ellépni a Győrt. Konkoly Csaba eközben kénytelen volt forgatni csapatát, mert néhány játékosa elfáradt az óriási iramban.

győr

A Valcea a hajrához közeledve összeszedte magát, a győzelemre ekkor már nem volt semmi esélye. De a mérkőzés tétje nem is ez volt, hiszen már mindkét csapat továbbjutóként lépett pályára. Stancát nem tudta tartani a győri fal, Maier magabiztosan lőtte a heteseket, így két perccel a vége előtt öt gólra olvadt a magyar előny.

Az utolsó percekre mindkét csapat elfáradt a sok kiállítás miatt, a románok megérezték az esélyt az egyre idegesebben játszó magyarok ellen. Fél perccel a vége előtt Stanca góljával már a Valceáé volt a csoportelsőség, az utolsó támadását pedig nem tudta veszélyes lövéssel befejezni a Győr.

A győriek az utolsó fél percig tartották a meccs elején könnyedén megszerzett előnyüket, 40 percig csoportelsőségre álltak, de a hajrában hagyták felállni a románokat. A Valceát dicséret illeti, mert komoly hátrányban sem tört meg, jutalma a csoportelsőség, és a könnyebb középdöntőcsoport lesz. A magyarokhoz két csoportelsőt, és egy másodikat sorsolnak a legjobb nyolc között.