Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

30 mp-en múlt a Győr csoportgyőzelme

2010.01.17. 19:32
A női kézilabda Bajnokok Ligája utolsó csoportfordulójában a Győrnek öt góllal kellett volna legyőznie a román Valceát a csoportelsőséghez, de hiába uralta a meccset, és vezetett már nyolccal is, hagyta felállni ellenfelét. A románok fél perccel a vége előtt lőtték a 26-22-t és az első helyet érő gólt.

A Győrnek öt góllal kellett legyőznie a Valceát a csoportelsőséghez, és az első félidőben úgy nézett ki, hogy ez a vártnál sokkal könnyebben sikerül a magyar bajnokcsapatnak. A győriek félelmetesen hatékony védekezéssel, és eredményes támadójátékkal sokkolták a románokat, az első negyedóra végére össze is jött a kellő különbség.

Győri Audi-ETO-Oltchim Valcea 26-22 (16-8)

A magyar gólszerzők: Görbicz 7/3, Amorim 4, Bradeanu 3, Mraviková 3, Vérten 3, Hornyák 2, Kovacsics 2, Mayer 1, Spiridon 1
Hétméteresből: 4/3 ill. 5/4
Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc
A csoport végeredménye:
1. Valcea 8, 2. Győr 8, 3. Zvezda 5, 4. Itxako 3

Görbicz Anita eladott néhány labdát, de akcióból és hetesből is eredményes volt, a szélsők szórták a gólokat (a szünetig öt gólt szerzett Vérten és Mraviková), és az átlövések is bejöttek. A vendégkapus, Ungureanu alig találkozott a labdával, a Valceát edző Radu Voinának a tizedik percben ki kellett kérnie az idejét, mert a győriek leradírozták a pályáról a csapatát.

A világszínvonalú védekezés mellett Pálinger Katalin is kiválóan védett, a szünetben ezen a szinten szokatlanul nagy előnnyel vezetett a Győr (16-8). A mutatott játéknak köszönhetően úgy nézett ki, nemcsak a győzelem, de a csoportelsőség is eldőlt 30 perc játék után.

A szünet után tartotta jelentős előnyét a magyar csapat, Pálinger továbbra is parádézott, semmi nem ígérte az első percekben, hogy a Valceában lesz erő a felzárkózáshoz. Az első félidőben fogalmatlanul kézilabdázó románok azonban negyedóra után feljöttek hat gólra, és nem is hagyták innen ellépni a Győrt. Konkoly Csaba eközben kénytelen volt forgatni csapatát, mert néhány játékosa elfáradt az óriási iramban.

győr

A Valcea a hajrához közeledve összeszedte magát, a győzelemre ekkor már nem volt semmi esélye. De a mérkőzés tétje nem is ez volt, hiszen már mindkét csapat továbbjutóként lépett pályára. Stancát nem tudta tartani a győri fal, Maier magabiztosan lőtte a heteseket, így két perccel a vége előtt öt gólra olvadt a magyar előny.

Az utolsó percekre mindkét csapat elfáradt a sok kiállítás miatt, a románok megérezték az esélyt az egyre idegesebben játszó magyarok ellen. Fél perccel a vége előtt Stanca góljával már a Valceáé volt a csoportelsőség, az utolsó támadását pedig nem tudta veszélyes lövéssel befejezni a Győr.

A győriek az utolsó fél percig tartották a meccs elején könnyedén megszerzett előnyüket, 40 percig csoportelsőségre álltak, de a hajrában hagyták felállni a románokat. A Valceát dicséret illeti, mert komoly hátrányban sem tört meg, jutalma a csoportelsőség, és a könnyebb középdöntőcsoport lesz. A magyarokhoz két csoportelsőt, és egy másodikat sorsolnak a legjobb nyolc között.