Győri BL-vereség Larvikban

2010.02.13. 16:25
A női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében a Győr két góllal, 29-27-re kikapott. A norvégok végig vezettek, az ETO csak megközelíteni tudta ellenfelét.

Nem kezdte rosszul a csoport rangadóját Larvikban a Győr, Bradeanu és Spiridon jó támadójátékával döntetlen körül tartotta az eredményt az első negyedórában. A győri védekezés nem volt kellően határozott, Pálinger Katalin bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy ne szakadjon le a magyar bajnok.

Larvik-Győri Audi-ETO 29-27 (15-14)

Győri gólszerzők: Kovacsics 8/5, Bradeanu 5, Spiridon 4, Görbicz 3/1, Vérten 3, Amorim 2, Hornyák 1
Hétméteresből: 7/4 ill. 7/6
Kiállítások: 6 perc ill. 10 perc
A csoport másik meccsén: Krim Ljubljana-HC Leipzig 32-26 (12-15)
1. Larvik 4 pont, 2. Ljubljana 2 (55-51), 3. Győr 2 (52-52), 4. Leipzig 0


Az első félidő vége előtt 12 perccel egy rosszabb győri szakaszt kihasználva 4 góllal elmentek (12-8) a norvégok, de Bradeanu átlövéseiből visszajött a Győr. A védekezés csak időszakokra állt össze, hiába védett továbbra is kiemelkedően jól Pálinger, a másik kapuban Rantala is ráérzett a győri lövésekre. Az első félidő végén a játék alapján sikerként lehetett elkönyvelni, hogy csak egy gól volt a magyarok hátránya (15-14).

A végül 10 gólig jutó Heidi Lökét nem tudta megállítani a magyar fal, de Kovacsics Anikó góljaival leszakítani sem hagyta magát. A győrieknek többször is volt labdájuk az egyenlítéshez, de a második félidőben ez egyszer sem sikerült. A szélsők halványak voltak, Vérten Orsolya váratlanul sokat hibázott, és nem sikerült lendületet venni Pálinger bravúrjaiból.

Hullámzott a magyarok játéka, egy-egy jobb periódusban sikerült feljönniük a Larvik nyakára, de nem volt benne a meccsben a győzelem. Az utolsó 10 perc mégis szoros állásnál kezdődött (26-24), akár jól is kijöhetett volna a hajrából a lendületből érkező Győr, de hiába jött fel újra egy gólra az 54. percben, a végig jól fújó bírók két ítélete miatt az egyenlítés ekkor sem jött össze.

Előbb Görbicz ment ki két percre (a dán játékos el sem esett a lökéstől), majd zsinórban három hetest lőhetett a Larvik, amiket az első félidőben csak védekező Larsen be is lőtt. Az utolsó percekre csak a vereség aránya maradt kérdéses, ezt egy újabb lendületes periódussal sikerült olyan jól ledolgoznia a Győrnek, hogy 70 mp-cel a vége előtt feljöhetett volna egy gólra, de Mraviková ziccert hibázott.

A Larvik ellenfelénél kiegyensúlyozottabban játszva, és összességében jobban kézilabdázva megérdemelten nyerte meg a csoport rangadóját. A győriek egyszer sem tudtak vezetni a legnagyobb vetélytárs ellen, nem volt elég erő a csapatban ahhoz, hogy hasonló feltámadást mutasson be, mint legutóbb a Ljubljana ellen. A kétgólos vereség nem tragédia, de a BL egyik esélyesének otthonában nem elég hullámokban 35-40 percig jól játszani.