A León lehet a Veszprém kéziseinek ellenfele

2010.03.04. 13:02

A román Constanta, két dán, az FC Köbenhavn és a Kolding, a svéd Alingsas, valamint a spanyol Ademar Leon közül kerülhet ki az MKB Veszprém nyolcaddöntős ellenfele a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában. Mivel a magyar együttes már biztosan csoportelső, ezért kedden egy másik csoport negyedikjével sorsolják össze úgy, hogy a visszavágót rendezik Veszprémben.

A magyar bajnok a B jelű csoportban szerepel, az A-ban - amelyben a Pick Szeged a kiesést jelentő ötödik helyet szerezte meg - a Schuch Timuzsinnal felálló Constanta lesz a negyedik. A C-ben a dán FC Köbenhavn és a svéd Alingsas harcol a továbbjutásért, és vasárnap előbbi otthonában lesz a fontos találkozó. A két együttes első, svédországi összecsapását 33-21-re nyerte az FCK. A D csoportban a spanyol Ademar Leon vagy a dán Kolding lesz a harmadik, illetve negyedik. Az utolsó fordulóban a Leon a svájci Zürichet, a Kolding Nagy László együttesét, a spanyol Barcelonát fogadja szombaton. Jelenleg a harmadik helyen álló Koldingnak 10, a negyedik Leonnak 9 pontja van.

A BL nyolcaddöntőjének sorsolását kedden tartják Bécsben. Az is biztos, hogy ha a Veszprém bejut a negyeddöntőbe, akkor - a klub tájékoztatása szerint - ott szintén nem csoportelső lesz az ellenfele, és ismét a visszavágót játssza hazai környezetben.