A BL-negyeddöntő küszöbén a Veszprém

2010.04.03. 09:41
A kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján az MKB Veszprém négy gólos előnyből várja a román HCM Constantát. A Buzauban 27-24-re legyőzött román bajnok több kulcsjátékosa nélkül próbál meg eredményt elérni Veszprémben.

A hazai pályán elszenvedett négygólos vereség után teljes csapattal sem lenne sok esélye a HCM Constantának a veszprémi visszavágón, de a román bajnokcsapatból kulcsemberek sora dőlt ki a szombati mérkőzés előtt.

A Constanta magyar válogatott beállója, Schuch Timuzsin is a sérültek között van. „Egy hetet ki kell hagynom, biztosan nem játszhatok Veszprémben, de rajtam kívül a fél csapat sérüléssel bajlódik. Bízom benne, hogy ennek ellenére becsülettel helyt tudunk állni” mondta az MKB Veszprém honlapján Schuch.

„Nem változott a véleményem a kinti mérkőzés után, továbbra is nagyon jó csapatnak tartom a Constantát, amely ellen csak harcos, motivált játékkal van esélyünk a győzelemre – mondta Mocsai Lajos, az MKB Veszprém edzője. – Továbbra is balkezes nélkül játszunk, így fegyelmezettnek kell lennünk, négy nap alatt hét edzéssel készültünk fel, hogy kiszolgáljuk nagyszerű szurkolótáborunkat.”

MKB Veszprém-Constanta

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő
04.03, 17.15, Veszprém, TV: Viasat
Az első mérkőzésen:
Constanta-Veszprém 23-27

Mocsai a klub honlapján már a negyeddöntős ellenfelekkel is foglalkozott. „A nyolcaddöntőben az esélyesebbnek tartott csapatok erődemonstrációt tartottak, az idegenben játszó csapatok jó eredményekkel várhatják a visszavágót. A Final Fourba jutásért a Löwen, a Hambur, a Barcelona és a Csehov lehet a mi párharcunkból kikerülő csapat ellenfele.”

A Constanta edzője, Zoran Kurtes elmondta, számukra már az is nagy dolog, hogy a legjobb 16 közé jutottak, csak azt sajnálja, hogy hazai közönség előtt nem sikerült elkapniuk a Veszprémet. „Három kulcsjátékosunk nélkül is küzdeni, harcolni fogunk, bizonyítani akarjuk, hogy nem véletlenül jutottunk idáig. Jártam már Veszprémben ellenfélként, tudom, milyen hangulat lesz a csarnokban, hiszen a hírek szerint minden jegy elkelt.”

A romániai mérkőzés egy perces néma megemlékezéssel kezdődött a Veszprém tavaly februárban meggyilkolt román játékosa, Marian Cozma emlékére. Péntek este a constantaiak az edzésük után megkoszorúzták a Veszprém Aréna előtt felállított Cozma-emlékműt, velük tartott a játékos édesapja, Petre Cozma is.