Elkezdődött a férfi kézi BL

2010.09.23. 09:38

Bízik a jó Bajnokok Ligája-rajtban a Pick Szeged és az MKB Veszprém férfi kézilabdacsapata. A Tisza-partiak a szombati nyitányon a svájci Schaffhausent fogadják, míg a veszprémiek a magyar bajnokság alapszakaszában is szereplő szlovák Tatran Presovhoz látogatnak vasárnap.

A Szeged célja, hogy továbbjusson a hatcsapatos csoportjából, ehhez a legjobb négyben kell végeznie. Az orosz Csehovszki Medvegyi és a spanyol Valladolid kiemelkedik a mezőnyből, így a többi rivális ellen kell begyűjteni a fontos pontokat, otthon pedig nem szabad botlani.

A Veszprém arra hajt, hogy megnyerje csoportját, és elviekben nem okozhat gondot az eperjesiek legyőzése. Mocsai Lajos együttesének a német Hamburg a legnagyobb ellenfele, melyet a 2. fordulóban fogad a Veszprém Arénában.

A magyar érdekeltségű csoportok 1. fordulós programja:

B csoport:

Vasárnap: Sävehof (svéd) - Kolding (dán) 16:15, Montpellier (francia) - HSV Hamburg (német) 17, Tatran Presov (szlovák) - MKB Veszprém 17:30 ó

C csoport:

Csütörtök: Csehovszki Medvegyi (orosz) - Aalborg (dán) 17 ó

Szombat: Pick Szeged - Schaffhausen (svájci) 17:25 ó

Vasárnap: Dinamo Minszk (fehérorosz) - Valladolid (spanyol) 16 ó

A D csoportban már két meccset lejátszottak szerdán. A HC Szentpétervár 32-27-re verte a Boszna Szarajevót. A Ciudad Real pedig 27-19-re a Felnsburg-Handewittet.