Nagy László megint nem jön a válogatottba

2010.11.02. 13:53
A Barcelona jobbátlövője másfél éve a csapat rossz körülményeire hivatkozik, a vb-t is kihagyja.

Nagy László levelet írt a Magyar Kézilabda Szövetségnek és Mocsai Lajos szövetségi kapitánynak, melyben közölte: továbbra sem szerepel a magyar válogatottban, írja a kézi.hu.

Nagy levelében arra hivatkozik, hogy nem változtak a válogatott körüli feltételek. Csapatkapitányként többek között a napidíj mértékét (10 euró/nap, nem fedezi a játékosok költségeit) és a biztosítás feltételeit kifogásolja, szerinte amióta tavaly év végén egyeztetett Sinka László MKSZ-elnökkel, semmi sem változott. Nagy azt írta többek között, hogy kivárásának oka a sérülések mellett a bizakodás volt, arra kér mindenkit, fogadja el az álláspontját, a közleménnyel az ügyet lezártnak tekinti.

Ezzel szinte biztos, hogy a Barcelona balkezes csapatkapitánya nem játszik a januári svédországi világbajnokságon a magyar válogatottban, ahol Mocsai Lajos csapata Izlanddal, Norvégiával, Ausztriával, Brazíliával és Japánnal szerepel egy csoportban.

A hatos első három helyezettje jut a középdöntőbe, ahol valószínűleg Franciaországgal, Spanyolországgal és Németországgal meccsel. A vb-győztes kijut a londoni olimpiára, a 2-7. helyezettek az olimpiai selejtezőn indulhatnak. Az olimpiai kvalifikációs tornára a 2012-es Európa-bajnokságról további két csapat juthat ki.

A 29 éves Nagy 2009 júniusában, a szlovákok elleni Eb-selejtezőn volt utoljára válogatott, 2009 őszén sérülésre, 2010 januárjában, az ausztriai Európa-bajnokság idején fáradtságra hivatkozva mondta le a szereplést. A júniusi, szlovénok elleni vb-selejtezőkről derék- és gerincbántalmak miatt maradt távol, a napokban játszott Eb-selejtezőkre sem jött el.

A tíz éve barcelonai játékos eddig 136-szor szerepelt a válogatottban, és 534 gólt dobott. A 2004-es athéni olimpián negyedik, a tavalyi horvátországi vb-n hatodik volt. Utoljára 2009. június 21-én játszott a csapatban, a szlovákiai Galgócon rendezett sorsdöntő Eb-selejtezőn - 30-19-re nyert a válogatott - öt gólt lőtt.