A Ljubljanát verte, BL-csoportelső a Győr

2010.11.20. 19:07
Az ETO remek védekezéssel 26-21-re legyőzte a vendég Krimet, kiemeltként kezdi a középdöntőt.

A női Bajnokok Ligájában a Győr a csoportelsőségért játszott a már szintén továbbjutott Krim Ljubljanával, az ETO október 23-án idegenben 34-30-ra verte szlovén csapatot, hazai pályán elég lett volna egy döntetlen is, hogy a Görbiczék a kiemeltek között kezdhessék a nyolcas középdöntőt.

A mérkőzésre visszaért Budapestről Borkai Zsolt polgármester is, akit délelőtt válaszottak meg a Magyar Olimpiai Bizottság elnökének , az egykori olimpiai bajnok tornászt Görbicz Anita köszöntötte a meccs előtt. Borkai rendszeres nézője a klub meccseinek.

A Győrben Haraldsen kezdett a kapuban. Az első gól hetesből Görbiczé volt, jobban kezdett a határozottan, agresszíven védekező hazai csapat. Az 5. percben 3-0-ra vezetett, tartotta előnyét az ETO, a Krim a 8. percben lőtte első gólját. A félidő közepére összeállt a Ljubljana védekezése (16. perc: 5-4). Konkoly Csaba időt kért, felrázta a csapatot, megint ellépett, a 21. percben 9-5-re vezetett a Győr. Mindkét kapus remekül védett, a csapatok nagyon felkészültek egymásból, a félidő 11-9 volt a hazaiaknak.

Második félidőt Pálinger kezdte a győri kapuban, a Győr pedig Mravikova góljaival hamar eldöntötte a meccset: a 41. percben 17-10-nél időt kért a Krim, hiába.

Ez a különbség megmaradt a végéig, a második félidőben a nagy rohanásban sok volt a hiba, a 26-21-es végeredmény Mavsar hetesből ejtett góljával állt be, a Győr csoportelsőként jutott a nyolc közé a BL-ben.

A középdöntőben a Győr egy másik csoportelsőt, és két csoportmásodikat (de nem a Ljubljanát) kapja a keddi, bécsi sorsoláson.

Női BL, 6. (utolsó) forduló

D csoport:
Győri Audi ETO KC - Krim Ljubljana (szlovén) 26-21 (11-9)

Az állás:
1. Győr 10 pont/6 mérkőzés
2. Ljubljana 8/6
3. Zvenyigorod 4/5
4. Koprivnica 0/5

Az első két helyezett jutott a középdöntőbe, a harmadik Zvenyigorod a KEK nyolcaddöntőjében folytatja.