Nem rajtunk múlik, meddig jutunk az Eb-n

2010.12.13. 10:53
A magyar csapat első középdöntős meccsén legyőzta Ukrajnát a dán-norvég közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokságon, de azzal, hogy a svédek megverték a címvédő norvégokat, már bravúr kell Magyarország elődöntőbe jutásához.

Mátéfi Eszter szövetségi kapitány együttese - leszámítva a norvégoktól elszenvedett, történelmi, 21 gólos pénteki vereséget - eddig remekül helytállt, és vasárnap kora este még úgy tűnt, hogy - a várakozásokat felülmúlva - négy közé juthat. De a svédek parádés védekezéssel legyőzték a házigazdát Lillehammerben, így százszázalékosak.

A magyaroknak az elődöntőhöz kedden a hollandokat, szerdán a svédeket kellene verniük, és lehet, hogy még ez is kevés lesz a négybe kerüléshez. A svédeknek ugyanis pontot kellene veszíteniük kedden a franciák ellen, vagy a norvégok újabb vereségében – esetleg pontvesztésében – lehet reménykedni.

Ha a magyar-norvég-svéd hármas azonos ponttal zár, akkor a magyarok 34-13-as vereségét is figyelembe veszik, és ezzel gyakorlatilag lehetetlen jól kijönni a holtversenyből.

Ha nem borul már a papírforma, akkor az 5. hely a reális, ám ehhez is le kell győzni a hollandokat, amire minden esély megvan. Mivel a másik középdöntős hatosban csak a társrendező dánok százszázalékosak, így képtelenség megjósolni, ki lehet onnan ellenfél.

A magyar csoport állása és a további program

A II. csoport állása (Lillehamer): 1. Svédország 6 pont, 2. Norvégia 4 (86-59), 3. Magyarország 4 (60-77), 4. Hollandia 2 (64-61), 5. Franciaország 2 (63-75), 6. Ukrajna 0

A további program:

Kedd:

Magyarország-Hollandia 16:15

Svédország-Franciaország 18:15

Norvégia-Ukrajna 20:15

Szerda:

Ukrajna-Franciaország 16:15

Svédország-Magyarország 18:15

Norvégia-Hollandia 20:15