Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Mocsai vinné a kézi-vb-re Nagy Lászlót

2010.12.14. 14:49
Nagy László ismét helyet kapott a magyar kézilabda-válogatott bő keretében; a 28 játékosból kerül ki az a 16, aki szerepelhet a január 13. és 30. közötti svédországi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A Barcelona világklasszis átlövője másfél éve nem játszott a csapatban, és egy hónapja jelezte: addig nem jön, amíg az általa felvetett gondok (például a sportolók napidíja és biztosítása) nem oldódnak meg. Nagy mellett kiálltak a társak, akik tárgyalást kezdeményeztek a szövetséggel, és most esély mutatkozik arra, hogy vállalja a vb-szereplést.

A tárgyalások után a napidíj valószínűleg a háromszorosa lesz a korábbinak, vagyis 30 euró. A biztosítás is rendeződni látszik.

Nagy a BL-győztes Kiel ellen kiváló teljesítményt nyújtott a decemberi BL-fordulóban, és döntő érdeme volt a katalánok győzelmében.

Nincs a keretben Putics Barna, Grebenár Gábor valamint Rédei István és a szegedi Herbert Gábor is kimaradt. Nagy kérdés, hogy az öt kapusból mennyit visz ki a tornára a szakember.

Carlos Perez korábban úgy nyilatkozott, ő vésztartalékként jöhet számításba, előfordulhat azonban, hogy a szlovánok elleni selejtezők után újra ott lesz a csapatban.

A magyarok a svédországi tornán az izlandi, a norvég, a brazil, a japán és az osztrák csapattal vannak azonos csoportban. Az első hét hely valamelyikén kell végezni ahhoz, hogy az olimpiai selejtezőtornán szerepelhessünk.

A 28 fős bő keret a világbajnokságra:

Kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick Szeged), Szente Gábor (Tatabánya Carbonex), Tatai Péter (Pick Szeged)
Jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (RN Löwen-TSG Lu.-Friesenheim), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Mocsai Tamás(SG Flensburg), Nagy László (FC Barcelona)
Irányítók: Császár Gábor (MKB Veszprém), Eklemovics Nikola (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick Szeged), Nagy Kornél (MKB Veszprém)
Beállósok: Gál Gyula (HC Croatia Zagreb), Pordán Bálint (Tatabánya Carbonex), Schuch Timuzsin (HCM Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
Balátlövők: Halász Máté (Tatabánya Carbonex), Ilyés Ferenc (TBV Lemgo), Katzirz Dávid (Pick Szeged), Perez Carlos (MKB Veszprém)
Balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Németh Tamás (FTC Sporek), Vadkerti Attila (Pick Szeged), Törő Szabolcs (Pick Szeged)