Zácsik Szandra 2013-ig megint a Fradié

2010.12.27. 12:46 Módosítva: 2010.12.27. 12:47
A 20 éves kézilabdázó viharos körülmények között távozott 2009-ben a Ferencvárostól. Szerződése a Krim Ljubljanánál csak nyáron járt volna le, közös megegyezéssel bontották fel.

Ismét a Ferencváros kézilabdázója lett Zácsik Szandra. A válogatott kézilabdázó 2006-ban került a Váctól a Ferencvároshoz, 2009-ben szerződött a Krim Ljubljanába. Zácsik az őszt vállsérülés miatt hagyta ki, majd operációja miatt az Európa-bajnokságra sem tudott elutazni. A szerződése – ami viharos körülmények között jött létre – nyáron mindenféleképp lejárt volna, de az anyagi gondokkal küzdő szlovén csapat már most elengedte. A Ferencváros 2013-ig írt alá egykori játékosával.

„Örülök, hogy még korábban visszatérhetek a Ferencvároshoz – nyilatkozta Zácsik az ftckezilabda-hu-n. – Közös megegyezéssel szerződést bontottunk a Ljubjanával, így lehetőségem nyílt arra, hogy idő előtt lehessek ismét a Fradi játékosa.”

„Nagyon örülök ennek a hirtelen jött váltásnak, mióta elmentem, arra vártam, hogy ismét itt játszhassak. Mindenképp örömteli ez az esemény, nagyon vártuk vissza a csapathoz – fogalmazott Elek Gábor, a csapat edzője. - Folyamatosan tartottuk vele a kapcsolatot. Nagy öröm, hogy nem csak mi vártuk őt, hanem ő is vissza akart térni. Elég sokat edzett velünk az elmúlt másfél évben, így a csapatba építése könnyű lesz.”

A 20 éves átlövő elvileg már a keddi, Vác elleni idegenbeli bajnokin is pályára léphet az NB I.-ben harmadik, KEK-nyolcaddöntős csapatban.  

"A vesztett pontok tekintetében a másodikak vagyunk, és éppen ezért is fontos a Vác elleni meccs. Azt mindenkiben tudatosítani kell, hogy Zácsik egyedül nem fog mérkőzést nyerni, ráadásul látszik rajta, hogy nyolc hónapja nem játszott. Természetesen bízom benne, hogy vele erősebbek leszünk, és közelebb zárkózunk a legjobb magyar csapathoz, a Győrhöz."

Az FTC jelenleg a címvédő Győr, valamint a Debrecen mögött a harmadik helyen áll, a KEK-ben februárban találkozik a dán Viborggal. Ezeken a meccseken már Zácsik is pályára léphet, mivel a Ljubljana csak a Bajnokok Ligájára nevezte be.