Nyolc Veszprém-kézis megy Katarba

2011.05.03. 14:08

Nyolc veszprémi kézilabdázót adnak kölcsön a katari Al-Sadd nevű klubnak, ami Dohában a Super Globe nevű meghívásos klubvilágbajnokságon vesz részt. A csapat kispadjára valószínűleg Mocsai Lajos fog leülni.

A sporthirado.hu információi szerint a május 13-án kezdődő nem hivatalos klub-vb-re nyolc veszprémi kézilabdázó utazik az Al-Sadd színeiben. A nyolccsapatos tornán Dejan Perics, Gulyás Péter, Marko Vujin, Eklemovics Nikola, Renato Sulic, Perez Carlos, Mirsad Terzic és Iváncsik Gergő fog kölcsönjátékosként szerepelni a katari klubban. Arról is folytak tárgyalások, hogy a csapatot az MKB Veszprém edzője és a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos vezetheti a tornán.

Azt nem tudni, hogy a kölcsönben játszó kézisek, illetve a Veszprém mennyit kap a vendégszereplésért, de sejthető, a sportba óriási összegeket fektető Katar nem fizet keveset. A dohai Al-Saddnak is presztízskérdés, hogy minél jobban szerepeljen.

Az Al-Sadd 2002-ben megnyerte a tornát, míg tavaly második lett. A versengésre több világsztárt is meghívtak, a világ egyik legjobbja, a francia Karabatics is légiósként fog játszani. Korábban arról is szó volt, hogy szegedi játékosok utaznak, de végül egyiküket sem hívták.

Az Al-Sadd a veszprémiekkel a torna B csoportjában szerepel, a spanyol Ciudad Real, az ausztrál Southern Stars és az egyiptomi Zamalek lesznek az ellenfelei.

A torna miatt a magyar férfi kézilabda-bajnokság menetrendjét is megváltoztatták: az egyik fél harmadik győzelméig tartó Veszprém–Szeged-döntő első mérkőzését május 8. helyett 3-án, a másodikat 15-e helyett 8-án tartják. A harmadik mérkőzést a katari torna után, május 22-én rendezik. A Szeged beleegyezett a módosításba, mert tudja, a játékosok kölcsönadása jó pénzkereseti lehetőség az MKB Veszprémnek.