Az EHF részéről nincs megállás

2011.09.06. 13:06

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) szeretné kihasználni, hogy a kontinensen egyre nagyobb népszerűségnek örvend a sportág. Michael Wiederer, az EHF főtitkára a Velux férfi Bajnokok Ligája keddi, kölni idénynyitó sajtóeseményén e megállapítása mellett rögzítette azt is, hogy klubszinten pillanatnyilag a férfi BL a karácsonyfa csúcsdísze, de az EHF-nek több fára, pontosabban erdőre lenne szüksége. Az MTI-nek elmondta: természetesen a szövetségnek minden szakág és minden korosztály egyformán kedves, ugyanakkor látni kell, hogy manapság a Bajnokok Ligája iránt a legnagyobb a kereslet, a férfiak négyes döntőjét például garantált teltház, húszezer néző előtt rendezik meg májusban Kölnben, és ugyanekkora érdeklődés volt az idei Final Four iránt is.

„Fantasztikus csúcsteljesítményre képes élversenyzők, példaképek küzdenek hétről hétre rengeteg néző előtt. Erre odafigyelnek mindenhol” – jegyezte meg Wiederer, hozzátéve: a mostani szezon hihetetlenül keménynek ígérkezik.

„A sportolók nem mindennapi erőpróba előtt állnak. Az élcsapatoknak hetente lesz komoly meccsük a Bajnokok Ligájában, de az EHF Kupa és a KEK mezőnye is elég erős. És akkor még jön a válogatottaknak a januári Európa-bajnokság, a tavaszi olimpiai selejtező, nyáron pedig a londoni olimpia. Mindezzel együtt szeretnénk a kézilabdázóinkat nem kifacsarni, és odafigyelni rá, hogy ne gépként játszanak, kapják meg a szükséges pihenőt. Az viszont biztos, hogy aki szereti a kézilabdát, ebben a szezonban mindent megkap, legyen szó férfi vagy női vonalról. A sportág reflektorfényben lesz, és bízunk benne, további fanatikusokat nyerünk meg a kézilabdázásnak. A magunk részéről ígérhetem: az EHF-ben nincs megállás!" – fogalmazott Wiederer. Az EHF szervezte sajtóeseményen a Bajnokok Ligája főtáblájára jutott csapatok képviselői is jelen voltak, így az MKB Veszprém és a Pick Szeged egy-egy menedzsere.