Nagy László Barcelonában maradhat

2012.07.16. 19:50

Úgy néz ki, Nagy László egyelőre nem lesz az MKB Veszprém kézilabdázója. A Barcelona a hivatalos honlapján jelentette be, hogy nem tudott megegyezni a veszprémiekkel, akik 75 ezer eurós ajánlatot tettek az átlövőért, akinek szerződésében foglalt kivásárlási ára 3 millió euró. A Veszprém szerint semmi sincs eldőlve, a katalán klub vezetői az olimpia után egyeztetnek újból a magyarokkal. Abban állapodtak meg, hogy addig nem foglalkoznak ezzel a kérdéssel, mondta a Nemzeti Sportnak Hunyadfalvy Ákos, az MKB Veszprém elnöke.

A Barcelona hivatalos honalpján ez áll: "A világ legjobb jobbátlövőjének a kivásárlási ára 3 millió euró, nem kerülne ennyibe, de a Veszprém nem ajánlott tisztességes összeget".

A Veszprém honlapján ugyanakkor az olvasható, hogy a magyar klub vezetői továbbra sem tettek le arról, hogy Nagy már a most kezdődő szezonban is a magyar csapatot erősítse. "Az eddigi megbeszélések szerint ezt az ügyet a két klub ráér az olimpia végéig lerendezni. A mai naptól a Barcelona részéről a tárgyaláson részt vevő vezetők szabadságra mentek, így terveink szerint augusztus elején folytatjuk az egyeztetéseket" - olvasható a veszprémiek közleményében.

Nagy László úgy nyilatkozott, hogy a 2013-2014-es idénytől lehet a Veszprém kézise, a most következő idényben a Barcelona játékosa marad, mert még egy évig él a megállapodása a katalánokkal. Jövőre, szerződése lejártakor ingyen igazolhatóvá válik.

A Barcelona májusban jelentette be, hogy Nagy távozik a katalán klubtól, mert új szerződéséről nem tudott megegyezni a klubbal.

A világklasszis közben visszatért a válogatottba is, így a londoni olimpián a magyar csapatban szerepel. Állítólag nagyon közel állt ahhoz, hogy a spanyolokat erősítse a játékokon.