Szerdán kezd az FTC a női kézi BL-ben

2012.09.17. 09:46

A női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájára jutás reményében lép pályára szerdán és szombaton az FTC-Rail Cargo Hungaria a szlovák Michalovce ellen.

Elek Gábor vezetőedző sem az első, nagymihályi, sem pedig a második, dabasi mérkőzésen nem számíthat a vállsérüléssel kezelt Zácsik Szandrára, ugyanakkor az elmúlt két KEK-sorozatban győztes zöld-fehérek így is esélyesek.

"Kielemeztük az ellenfelünket, és ez alapján állíthatom, a főtáblára kerülés a cél" - mondta az MTI-nek Elek.

Amennyiben az FTC sikerrel veszi az akadályt, a norvég Larvik, az orosz Dinamo Volgograd és a svéd Sävehof lesz az ellenfele a 16 között. A csapat utoljára a 2007/08-as idényben szerepelt a legrangosabb kupa főtábláján, míg a 2011-es KEK-et úgy nyerte meg, hogy oda a rosszul sikerült BL-selejtezőből került át.

A BL főtábláján alanyi jogon játszik az előző szezonban finalista Győri Audi ETO KC, amely most a szlovén Krim Ljubljana és a horvát Koprivnica mellett a román Cluj (Kolozsvár), az orosz Rosztov Don, a szerb Zajecar és a török Antalya alkotta kvalifikációs csoport győztesével találkozik az október közepén rajtoló csoportkörben.