BL: Görbiczék tíz perc játékkal nyertek

2012.10.13. 19:18

Tíz perc kiváló játékkal verte meg 24-19-re a Győri Audio ETO KC a Podravka Koprivnicát a női kézilabda Bajnokok Ligája első fordulójában. Az első félidő végén egy időkérés után felgyorsult és védekezésben és feljavult a Győr, és ez fordulópontot jelentett.

A meccsen Podravka kezdett jobban, bár Tatari első találata után hét percig nem esett gól, a kilencedik percben már 4-1-re ment a horvát csapat. Ambros Martín változtatott csapaton, bejött Görbicz Anita, aki Lekiccsel és Kovacsiccsal felgyorsította a játékot. Görbicz hetesből és akcióból is betalált, 5-5 lett az állás. A Koprivnica azonban visszavette a vezetést, 7-5-re ment, a győri edző időt is kért a 19. percben.

Nyugalomra intette a csapatot, de át is forgatta, három poszton is változtatott. A cserék bejöttek, a francia Tervel magabiztossá tette a védekezést, Szepesi élete első BL-gólját lőtte, míg a jobb szélen a balkezes Rédei Soós tudott rendre betörni. Görbicz pedig a beállós Lökével mutatott be többször is briliáns összjátékot. A horvát csapat nem tudott válaszolni a taktikai változtatásra, hat gól lőtt egymás után a Győr, a félidő végén már 11-7 volt az állás. A Podravka nem is bírt idegileg sem a nyomást. A fehérorosz játékvezetői kettős három játékost is kiállított az utolsó percben.

A második félidőben is még hármas emberelőnyben kezdett a Győr. Kovacsics így könnyen növelte öt gólra az előnyt. Tizennégy perc után aztán az ellenfél is betalált, és ezután a Győr is hullámzó játékot mutatott. A Koprivnica két-három gólra visszazárkózott. A horvátoknál Damjanovic volt ellenállhatatlan, a meccs legjobbjaként végül kilenc góllal zárt. A győri akciók pontatlanok voltak, Martín azt kérte játékosaitól, hogy ne lőjenek első szándékból, menjenek végig a figurák. A lassítás bejött, amit Amorim időnként megbontott, a brazil játékos egyéni akciókból lőtt két nagy bombát is a végén. A Győr visszaállította az ötgólos különbséget, és a végén 24-19-re nyert. A győzelemhez stabil kapusteljesítmény is hozzájárult, Haraldsen a hajrában hetest is fogott, és 49 százalékos védési mutatóval zárt.

Női BL, B csoport, 1. forduló:

Győri Audi ETO KC - Koprivnica (horvát) 24-19 (11-7)
gól: Amorim 5, Görbicz 4, Lekics 3, Orbán 3, Löke 3, Szepesi 2, Radicsevics 2, Rédei-Soós 1, Kovacsics 1, illetve Damnjanovic 9, Z. Covic 4, Tatari 3, Milanovic Litre 1, Horvat 1, A. Covic 1