Kézi-BL: félelmetes fölénnyel nyert az FTC

2012.10.14. 15:47

A FTC úgy nyert a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében első meccsén, mintha csak egy ificsapattal állt volna ki. Az orosz Dinamo Volgograd képtelen volt ellenállni a magyar csapatnak az első félidőben, az FTC 14 góllal vezetett, végül 22-37-re nyert.

A Fradi már a második percben 2-0-ra ment, az ilyen rajt nem szokatlan egy kézimeccsen, de a tavalyi KEK-győztes nem vett később sem. Szinte bárki indult meg, gól lett. Szamoránsky, Szucsánszki és Kovacsicz is betalált egymás után. A Dinamónak a támadás sem ment, a beállóst keresték, de a Fradi jól védekezett, még lövést sem nagyon hagyott az ellenfélnek. A leindítások pedig sikeresek voltak. Már 0-8-ra vezetett az FTC, amikor Dmitrijeva először betalált.

Hiába kértek időt és cseréltek kapus a volgográdiak, nem tudtak ellenállást kifejteni. A Fradi továbbra is pontosan játszott, Tomorit egyszerűen képtelenség volt megfogni, a félidőben már hat gólnál járt, és Abramovics is jól védett, amikor kellett. A tízgólos különbség már a 11. percben megvolt (1-11), de ez csak tovább nőtt. A félidő végén már 9-23-ra ment az FTC.

A második félidőben sem javult fel látványosan a Dinamo, bár három gyors góljával jelezte, nem adta fel a küzdelmet. Az FTC aztán gyorsan visszaállította a különbséget, sőt volt, hogy 17-re nőtt az előnye, és Elek Gábor a nagy előny tudatában minden játékosát kipróbálhatta és többféle taktikai elemet gyakoroltathatott. A végén tíz Fradi-játékos iratkozhatott fel a gólszerzők listájára.

A két csapat az előző szezonban a KEK-ben már játszott egymással, akkor a Dinamo három góllal nyert otthon. A mostani kiütéses győzelemre valószínűleg az oroszok sem számoltak, de a nagy különbségű győzelem a többi riválisnak is jelzi, az FTC meglepetést okozhat a BL-ben.

Női BL, C csoport, 1. forduló:

Dinamo Volgográd (orosz) - FTC-Rail Cargo Hungaria 22-37 (9-23)
gól: Hmirova 6, Vegyjohina 4, Grebjonkina 4, Dmitrijeva 3, Gyansina 2, Mahjojova 1, Goncsarova 1, Milova 1, illetve Tomori 8, Szucsánszki 6, Pena 6, Vérten 5, Kovacsicz 4, Szamoránsky P. 2, Cifra 2, Szarka 2, Szekerczés 1, Zácsik 1