Szíven szúrt szegediek bántották Nagyot

2012.10.29. 14:59

Vizsgálatot indított a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) a Pick Szeged ellen, mert a szurkolóik egy transzparensen az egykor szegedi, de az MKB Veszprémbe hazaigazoló Nagy Lászlót támadták.

A kifeszített molinón idézték Nagy egy korábbi nyilatkozatát: „Számomra csak a Barcelona és a Szeged..." Egy másikon ez állt: „A szíven szúrt város", itt a játékost késsel a kezében ábrázolták. A felirat utalt a veszprémi Marian Cozma meggyilkolása után készült dokumentumfilmre, A szíven szúrt országra.

   pi2

Egy másik transzparensen az állt: "Grande László! Szorított a spanyolcsizma, lecseréltem Navracsics papucsra." (Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Veszprém fideszes országgyűlési képviselője.)   pi1

A szegedi nevelésű Nagy hosszas huzavona után tért vissza tavasszal a magyar válogatottba, majd igazolt a Veszprémbe. Tavaly decemberben a Délmagyarnak azonban még így nyilatkozott: "Tisztában vagyok vele, hogy otthon, Szegeden mennyire kedvelnek. Számomra két csapat létezik a világon: a Szeged és a Barcelona! Még nem tudom, hol fejezem be a pályafutásom. Úgy tervezem, hogy a Barçában, de ha ez nem jön össze, akkor csak a Pick jöhet szóba."

A kézis menedzsere tárgyalt is a Szegeddel, de végül a Veszprém ajánlatát fogadta el. Nagy szombaton először játszott a szegedi csarnokban, a molinó mellett füttykoncert is fogadta. Az átlövő nem zavartatta magát, bár csapata 31-24-re kikapott, ő hét gólt dobott.

Az MKSZ hétfői közleménye szerint a vizsgálatot az etikai és fegyelmi albizottság folytatja le.

„Az MKB Veszprém vezetősége nevében Kálomista Gábor társelnök, a Szíven szúrt ország című film rendezője elmondta véleményét a szegedi lelátón kifeszített plakátról. Szerinte nagyon szomorú és elfogadhatatlan, hogy a megölt román beállós gyilkosaihoz hasonlítják és késsel a kezében ábrázolják a veszprémi átlövőt. Ez ellen határozottan tiltakozik az MKB Veszprém" - írja a Nemzeti Sport.

Nagy elmondta, csak a játékra koncentrált, és megérdemeltnek nevezte a szegediek sikerét. „Nem mindenki fogadott szeretettel Szegeden, ez ebben a helyzetben nem rendkívüli. Tettem a dolgom, csak a játékra koncentráltam” – mondta.