A legerősebbet kapták Nagy Lászlóék

2013.03.26. 11:14

Bécsben tartották a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája negyeddöntőjének sorsolását. A Veszprémnek nem volt szerencséje, és a 17-szeres német bajnok, háromszoros BL-győztes és címvédő THW Kielt kapta.

A Kiel abszolút favoritja a sorozatnak ezúttal is. Bármennyire is megerősödött a tavalyihoz képest a Veszprém, a bal oldali átlövő posztján, vagyis az egyik kulcspozícióban még mindig van hátránya, mert sem Terzic, sem Dzsamali nem képes hosszú távon klasszis produkcióra, míg az ellenfélnél Jicha és Ilic igen, és akkor Palmarssonról, Narcisse-ról nem beszéltünk.

A két csapat a csoportkörben találkozott legutóbb. Kielben 32-21-re nyertek a németek, Veszprémben viszont a magyar csapat 31-30-ra. A Kiel az egyik legerősebb német klub. A három BL-címe mellett háromszor játszott döntőt, és 2011-et leszámítva 2007 óta mindig eljutott a fináléba.

Április 17-21 között lesz az első meccs, és egy héttel később a visszavágó Veszprémben.

Zámbó Éva irodavezető a veszprémi csapat képviseletében a sorsolás helyszínén az európai szövetségnek nyilatkozva többek között arról beszélt, hogy a magyar együttesnek összességében nincsenek jó emlékei a két csoporttalálkozóról, de reméli, hogy képes lesz tanulni a hibáiból.

Kérdésre válaszolva elmondta, önbizalmat ad, hogy sikerült túljutni a spanyol Ademar Leónon, de hozzátette: a következő feladat nehezebb lesz.

Ugyancsak szóba került, hogy mekkora szurkolói támogatásra számíthat a Veszprém.

"Kétszer-háromszor is meg tudnánk tölteni a csarnokot" - fogalmazott Zámbó Éva. A Veszprém Arénába több mint ötezer néző fér be egy kézilabda-mérkőzésre.

A Kiel képviselője hangsúlyozta, számukra hátrány, hogy a második mérkőzést játsszák idegenben, majd hozzátette: igyekeznek megszakítani azt a sorozatot, hogy a Final Four bevezetése óta az előző évi győztes legközelebb nem jutott be a négyes döntőbe. 

Antonio Carlos Ortega, a Veszprém vezetőedzője a Kossuth Rádiónak úgy nyilatkozott, hogy kétségtelenül a legerősebb ellenfelet kapták, de valószínűleg a németek sem a Veszprémet akarták.
"A második meccset játsszuk hazai pályán, szeretnénk már a kinti mérkőzésen megnehezíteni a Kiel dolgát, hogy eséllyel várhassuk a visszavágót. Konkrétan nem mondanék semmit arra vonatkozóan, hogy milyen eredménnyel lennék elégedett az első meccsen, de egy biztos: pokoli 120 perc vár ránk, amely során végig, minden pillanatban maximálisan oda kell figyelnünk" - fogalmazott a tréner, hozzátéve: talán egy kis előnyt jelenthet, hogy csapata a visszavágót játssza itthon, de ez is majd elválik.

A negyeddöntő párosítása

Atlético Madrid-Barcelona

Metalurg Skopje-Targi Kielce

THW Kiel-Veszprém

Flensburg-Hamburg