Most nagyon kellene nyerni a Fradinak

2013.11.09. 08:54
Bajnokok Ligája középdöntőjébe jutásért minél nagyobb különbséggel kellene legyőznie az FTC női kézilabdacsapatának a vendég dán Midtjyllandot, míg a címvédő Győri Audi ETO KC csoportgyőztes lesz, ha pontot szerez az osztrák Hypo NÖ otthonában.

Az FTC a BL-nyitányon, október 6-án nagy verést (32-23) kapott a Midtjyllandtól, és mivel a dánok mellett a montenegrói Buducsnoszt Podgorica is esélyes a továbbjutásra, ezért elképzelhető, hogy a három csapat között a gólkülönbség dönthet, melyik kettő léphet tovább a nyolc közé.

A Podgorica már nem veszíthet pontot (szombaton az utolsó Lublin vendége lesz), és az utolsó fordulóban, egy hét múlva éppen azt az FTC-t fogadja, amelytől csupán két góllal kapott ki.

Jó előjel lehet, hogy a Ferencváros szerdán 40-23-ra verte a Siófokot a bajnokságban, illetve az is, hogy nyolc játékosa a vb-re készülő bő keretbe kapott meghívót. A siófoki meccs után Novák András kapusedző értékelt. „Örülök, hogy könnyed játékkal nagy győzelmet arattunk a Siófok ellen. Tomori ismét nagyon jól játszott, ahogyan Szikora Melinda is jól védett a kapuban. Hátul Zácsik Szandra a második félidőben új színt hozott a védekezésbe. Mészáros Rea és Szarka Adrienn is jó volt, de igazából szinte mindenkit ki lehetne emelni. Mindenképpen biztató lehet a szerdai teljesítmény a szombati mérkőzésre.”

Győrnek nincs izgulnivalója: már továbbjutott, és csoportelső lehet, ha ismét legyőzi a Hypo NÖ-t. Október 5-én az ETO 41-22-es mészárlást tartott.

Az EHF Kupában és a KEK-ben is megkezdődnek a 16 közé jutásért menő párharcok. A Veszprémnek, az Érdnek és a Vácnak ismeretlen, ám az erőviszonyok alapján legyőzhető ellenfél jutott. A Fehérvár egy hét múlva kétszer is fogadja a pályaválasztói jogáról lemondó izlandi Framot.

A hétvégi program

Bajnokok Ligája, 5. forduló

A csoport:

Baia Mare (román)-Thüringer HC (német), Nagybánya, vasárnap 17.00

Hypo NÖ (osztrák)-Győri Audi ETO KC, Maria Enzersdorf, vasárnap 20.05

Az állás: 1. és már továbbjutott Győr 8 pont, 2. Hypo NÖ 4, 3. Thüringer HC 2 (106-120), 4. Baia Mare 2 (94-115)

B csoport:

Lublin (lengyel)-Buducsnoszt Podgorica (montenegrói), szombat 16.00

FTC-Rail Cargo Hungaria - Midtjylland (dán), Dabas, szombat 18.30

Az állás: 1. FTC 6 pont (116-106), 2. Midtjylland 6 (93-88), 3. Podgorica 2, 4. Lublin 0

A csoportokból az első két helyezett jut a középdöntőbe.

Női KEK, a 16 közé jutásért, 1. mérkőzés

Gorodnyicsanka (fehérorosz) - Veszprém Barabás-Duna Takarék, Grodno, szombat 15.00

Dalfsen (holland)-Érd, Zwolle, vasárnap 16.00

Női EHF Kupa, a 16 közé, 1. mérkőzés

Ipress Center-Vác - VOC Amsterdam (holland), szombat 18.00