Angelika
-3 °C
3 °C

Karl-Erik Böhn gyógyíthatatlan beteg

2013.12.23. 18:16 Módosítva: 2013.12.23. 18:17
Az orvosok ismét rosszindulatú sejteket találtak a magyar női kézilabda-válogatott norvég szövetségi kapitányának szervezetében, ami azt jelenti, hogy a leukémiával kezelt edző, aki csontvelő-átültetésen is átesett, gyógyíthatatlan.
Karl Erik Böhn
Karl Erik Böhn
Fotó: Illyés Tibor

Karl-Erik Böhn, a női magyar kézilabda-válogatott szövetségi kapitány élete legnehezebb harcát vívja. Pénteken derült ki, hogy újra rákos sejtet találtak a szervezetében, ma pedig azt közölték vele az orvosok, hogy leukémiája gyógyíthatatlan, már csak a csodában bízhat.

A norvég TV2-nek könnyek között nyilatkozott, elmondta, hogy már családjával és barátaival is közölte a rossz hírt. „Az ország két legjobb hematológusa mondta ki végül a halálos ítéletet, nem volt vicces. Jól vagyok és mindent megteszek, hogy amíg lehet, jól is érezzem magam. Az orvosok mindent megtettek, a legnehezebb, hogy a barátok és ismerősök, akik mellettem álltak, most nagyon csalódottak."

Nem tudja, hogy napok, hetek vagy hónapok vannak hátra az életéből, de próbálja tartani magát, mert ez az egyetlen, amit tehet.

Az egyik legközelebbi ismerőse az interjúban elmondta, a legtöbb, amit tenni lehet, hogy tartani benne a lelket, amíg él. Csak a csodában bízhatunk, tette hozzá.

A norvég hírügynökség kézilabdával foglalkozó szakújságírója azt mondta, Böhn gyógyíthatatlan, valószínűleg ez az utolsó karácsonya, mert rendkívül agresszív a szervezetét megtámadó rákos betegség.

Vetési Iván, a magyar szövetség elnöke az MTI-nek azt mondta, napi kapcsolatban áll a szakvezetővel, de nincs felhatalmazása arra, hogy állapotáról nyilatkozzon. Az elnökség januárban mindenképpen foglalkozik a női válogatott szövetségi posztjával, és emberi, illetve szakmai szempontokat figyelembe véve fog dönteni az ügyben.

Böhn 2011-ben vette át a magyar válogatott irányítását, és vezetésével a csapat tavaly decemberben bronzérmes lett az Európa-bajnokságon. Ezután két hónappal leukémiát diagnosztizáltak nála. A kezelések után tünetmentes volt, azt tervezte, januárban Magyarországra látogat.

 vasárnap befejeződött világbajnokságon az őt helyettesítő Hajdu Jánossal nyolcadik helyen végzett a magyar csapat, Böhn szakkommentátorként követte végig a szerbiai eseményeket.