Már világbajnoki érmük is van a strandkéziseknek

2014.07.27. 23:30

A magyar női strandkézilabda-válogatott ezüstérmet szerzett a brazíliai világbajnokságon. A döntőben Brazília nyert 2-0-ra.

A válogatott egy éven belül már harmadik érmét szerzi, tavaly megnyerte a dániai Európa-bajnokságot, majd a Kolumbiában rendezett világjátékokon lett ezüstérmes. Akkor is Brazília győzte le a magyarokat. A csapat történetéről és a szabályokról itt olvashatnak.

A profi játékosokból álló csapat most is jobbnak bizonyult, a középdöntő csoportban és a döntőben is legyőzte Magyarországot. Az ezüstérem is óriási siker, korábban még nem szereztünk érmet világbajnokságon.

A magyarok a B csoportban selejteztek, négy győzelemmel és egy vereséggel jutottak tovább. Csak Dániától kaptak ki. A középdöntőben újabb három meccset játszottak, Norvégiát 2-1-re, Olaszországot 2-0-ra győzték le, Brazília 2-0-ra nyert, de a második szett nagyon szoros volt, 19-18 lett. Az elődöntőben Ukrajna következett Gróz János csapatának, és 2-0-val jutottak a fináléba.

"A döntő első szettjének végén elég volt egy rövidzárlat, és rögtön elhúztak a brazilok, majd meg is nyerték a játékrészt 20-14-re. A másodikban nem csak tartotta magát a magyar válogatott, de vezetett is (6-8), a kapusaink is jobban védtek, a címvédő azonban a szett vége előtt gólt lőtt, amire a magyar lányok már nem tudtak válaszolni" - írja a Handball.hu