Koronavírus adatok

2022. jan. 27.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Angelika
-3 °C
5 °C

Hétméteresekkel bukta a Fradi a kézi BL-t

2014.09.21. 21:25

A Ferencváros büntetőpárbaj után kikapott a női kézilabda Bajnokok Ligája 16-os főtáblájáért kiírt selejtező döntőjében, Lipcsében, így kiesett a BL-ből. A magyar bajnoki ezüstérmes a házigazda Leipziggel szemben maradt alul, és a KEK harmadik fordulójában folytathatja nemzetközi szereplését, írja az MTI.

Jól kezdte a mérkőzést az FTC, mely sokáig uralta az első félidőt, többször vezetett négy góllal is, ám az utolsó tíz percben a német csapat volt pontosabb, így a szünetre csak egy gól maradt a Ferencváros előnyéből.

A fordulás után szintén a magyar együttes kezdett jobban, újra elhúzott négy góllal, a hajrá felé közeledve azonban ismét sok hiba csúszott a játékába, és végül annak is örülnie kellett, hogy hosszabbításra tudta menteni az összecsapást Tomasevics hatalmas védésének köszönhetően.

A kétszer ötperces ráadást egyértelműen a Ferencváros uralta, vezetett három góllal is, és tulajdonképpen már szinte megnyerte a mérkőzést, amikor 50 másodperccel a vége előtt a magyar csapat kapusának kidobására senki sem figyelt, az ellenfélhez került labdából pedig gólt kapott az FTC. Ezután egy elkapkodott Fradi-támadás után visszakerült a németekhez a labda, és egy szabaddobás után a dudaszó pillanatában egyenlített a Lipcse – sokáig tanakodtak is a bírók, hogy még időben volt-e a találat, de végül megadták.

A büntetőpárbajban a németek nem hibáztak, míg az FTC-nél egy hetest, Szarkáét megfogta a német válogatott kapusa, Schülke, ez pedig a Leipzig BL-főtáblára jutását jelentette.

Eredmény:

    döntő:

FTC-Rail Cargo Hungaria - HC Leipzig (német) 38-39 (15-14, 28-28, 32-30, 34-34) - büntetők után

    a 3. helyért:

Dalfsen (holland)-BNTU Minszk (fehérorosz) 30-27 (14-15)