Ödön
1 °C
11 °C

Csalással szerzett gól miatt háborognak a kézi-Eb-n

2014.12.17. 16:50

Óriási meglepetésre Franciaország 24-24-es döntetlen játszott kedden Németországgal a női kézilabda-Európa-bajnokság középdöntő csoportjában. Az esélyesebbnek tartott franciák még a meccs után is mindent megpróbáltak, hogy kiharcolhassák a biztos elődöntőbe jutást. Azért óvtak, mert az egyik támadásnál túl sok német mezőnyjátékos volt fent a pályán.

Fotó: sporten.tv2.dk
Fotó: sporten.tv2.dk
Fotó: http://sporten.tv2.dk

A franciák egy olyan videorészletet találtak, amin az látszik, hogy a németeknél hat mezőnyjátékos van fent a pályán. Alapesetben ennyinek is kell, de a bírók az akció előtt már leküldték két percre Kerstin Wohlboldot. Hat mezőnyjátékos még így is fent lehetett volna, de egyik német sem viselte a vészkapusnak kötelező megkülönböztető mezt. Mint később kiderült, nem is volt ez véletlen, a kapusuk is a helyén volt.

Németország ebben a szituációban gólt is szerzett, és 17-14-es vezetéshez jutott. Ezért adtak be óvást a franciák, amelyet az európai szövetség aztán elutasított, mert a szabályzata szerint ebben a helyzetben nem bírálhatja felül a játékvezetők és ellenőrök munkáját. Az indoklásban azt is megemlítették, hogy a hetedik játékos részt sem vett a gólt érő akcióban.

A franciáknak azonban még a döntetlennel sem ment el minden esélyük. Az utolsó körben a csoportot vezető, hétpontos Svédország a hatpontos Montenegróval játszik. Franciaországnak az a tuti, ha megveri Hollandiát, míg a svédek nyernek.

Az állás: 1. Svédország 7 pont, 2. Montenegró 6, 3. Hollandia 5 (116-107), 4. Franciaország 5 (95-91), 5. Németország 1, 6. Szlovákia 0

Az utolsó kör párosításai:

  • Svédország-Montenegró
  • Franciaország-Hollandia
  • Németország-Szlovákia

Jegyakció a budapesti meccsekre

Az Európa-bajnokság szervező bizottsága úgy határozott, hogy akik már vásároltak jegyet a pénteki budapesti elődöntőkre és a vasárnapi éremmeccsekre, azok kapnak még egy jegyet. Akik pedig most vásárolnak, azok egyet fizetnek, de kettőt kapnak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?