Ilyen torokszorító gesztusról álmodik minden sportoló

2015.05.20. 10:45

Már a Pick Szeged-MKB MVM Veszprém férfi kézilabda bajnoki döntő előtt emelkedett volt a hangulat, hiszen akkor köszönték meg Vadkerti Attilának azt a 16 évet, amit a klubnál töltött.

A helyi tévé meccs előtti videója jól visszaadja, mennyire szerették a városban a 33 éves balszélsőt - sorfalt álltak neki -, aki a városban született, és lett később magyar bajnok, majd szerepelt a 2012-es londoni olimpián negyedik helyezett csapatban.

Az igazi megható pillanatok azonban az utolsó támadásnál jöttek, amikor a szintén a városból induló, de már

veszprémi csapatkapitány Nagy László az utolsó veszprémi támadás helyett Vadkerti kezébe adta a labdát, a veszprémiek pedig nem védekeztek, hanem hagyták, hogy dobjon egy gólt. 

Ezzel ért véget a találkozó.

Mikler Roland kapus tavaly még Szegeden védett, ő volt az első, aki átölelte a játékost, majd jött Nagy László.

„Meglepetés volt, hogy én lőhettem a csapat utolsó gólját. Nem készültem ilyesmire, nem készültem Laci gesztusára. Lacival együtt indultunk, aztán én itt maradtam, neki másfelé vezetett az útja, a válogatottban találkoztunk. Amikor kisgyerekként beléptem ebbe a csarnokba, nem gondoltam volna, hogy mindent elérek, amit egy szegedi kézis elérhet. Bajnok lettem, EHF-kupagyőztes, voltam világbajnokságon, és három éve az olimpián” - foglalta össze érzéseit Vadkerti, aki a klubnál folytatja, de már játékosként.

A meccset végül 31-29-re nyerte a Veszprém, amelyik az első félidő végén 17-10-re vezetett, és a második félidőben csak a legvégén engedte magához közelebb a hazai csapatot.

A Veszprém a jövő hétvégén Kölnben megpróbálja az idei negyedik címét is megnyerni, hiszen a SEHA-liga mellett a magyar bajnokság és a kupa már megvan, a Bajnokok Ligáját azonban még sohasem tudta elhódítani.