Drámai végjáték a kézi-vb elődöntőjében

2017.01.27. 22:41

A magyarokat a nyolc között kiverő Norvégia és Horvátország hosszabbításos, drámai csatát vívott a franciaországi kézilabda világbajnokság elődöntőjében. A meccset végül Norvégia nyerte, ám nem akármilyen fordulatok után.

A meccs végig szoros volt, és felváltva vezetett a két csapat. Az igazi dráma a rendes játékidő hajrájában jött el, amikor a norvégok vezettek két góllal, majd öt perccel a vége előtt a horvátok egyenlítettek.

Ezután a horvátok átvették a vezetést, ám az utolsó percben a norvégok kiegyenlítettek. A horvátoknak azonban volt még egy támadásuk. Egy hetesgyanús helyzetben a bíró nem adott büntetőt, csak szabaddobást, majd az utolsó másodpercben a horvátok bepasszírozták a labdát a beállóhoz. A norvég kapus azonban hatalmasat védett, örültek a norvégok.

Ám ekkor a bíró időntúli hetest adott, a védésnek örvendő norvégok a szívükhöz kaptak. A horvátok örömmámorban voltak. Zlatko Horvatnak csak annyi volt a dolga, hogy bedobja a hetest, akkor megvan a győzelem és a döntőbe jutás. Ám a norvégok kapusa ezt is védte, most a norvégok kerültek örömmámorba, 22-22, jöhetett a hosszabbítás.

Felváltva vezettek a hosszabbításban

A konyhapszichológa szerint a horvátoknak mentálisan rosszabb helyzetből kellett indítaniuk, hiszen kezükben volt a győzelem, de elbukták. Ám ennek nyoma sem volt, elhúztak két gólra a hosszabbítás elején. Ám a norvégok nem zuhantak meg, visszajöttek a meccsbe, kiegyenlítettek 24-24-re az első öt perc végére.

Következhetett a hosszabbítás második öt perce, és most a norvégok kezdtek jobban, gól rögtön az elején, náluk volt a vezetés. A horvátok persze egyenlítettek. De jött az újabb norvég roham, és ezúttal két gólra húztak el. 

A horvátoknak gyorsan gólt kellett lőniük, ám mellément a lövés, Myrhol lőtt egy újabbat, a háromgólos előny a norvégok győzelmét jelentette. 28-25-ös győzelemmel tehát Norvégia jutott végül a döntőbe, holott ha Horvat bedobja az időn túli hetest, most a horvátok örülhetnének.

A másik elődöntő csütörtökön játszották, a franciák 31-25-re legyőzték a szlovénokat. Vagyis vasárnap francia-norvég döntőt rendeznek.