Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyetlen gól lőtt, de az a kézi-vb legtrükkösebbje lett

2017.12.08. 13:41

A cseh Veronika Malá egyetlen gólt dobott Norvégia ellen a női kézilabda-világbajnokság csoportmeccsén, de jó eséllyel ez lesz az egész torna legbravúrosabb találata.

A norvégok nem spóroltak, elég gyorsan átrohantak a cseheken is, már az első félidő vége felé tízgólos előnybe kerültek Csehországgal szemben. A meccs 26. percében a csehek próbálták leindítani a nehezen visszarendeződő norvégokat.

A balszélső Malá sprintelt is, de egy kicsit magasra sikerült Petra Manakova indítása. Malá a kapunak háttal felugorva mégis elcsípte, és még a levegőben el is lőtte a labdát, ami be is ment a meglepett Katrin Lunde, a torna egyik legjobb kapusa mellett.

A szélső elárulta, hogy edzésen gyakorolta ezt a lövést, de közönség előtt még sosem sikerült neki. A repertoárjában van még néhány trükk, és a Youtube-csatornáját elnézve, még képes lehet néhány meglepetésre.

A csehek végül 34-16-ra kaptak ki. Pénteken 18 órától a magyar válogatottal játszik Csehország.  Magyarország különösebb teher nélkül játszhat, ha kikap, akkor is továbbjut. A csoport harmadik helyéhez pedig már egy döntetlen is elég.