Endre, Elek
17 °C
30 °C

Újabb két ember esett ki az Eb-re készülő kézisektől

2017.12.21. 13:50

Faluvégi Rudolf és Nagy Kornél sem lesz tagja a magyar férfi kézilabda-válogatottnak a januári horvátországi Európa-bajnokságon.

Faluvégi műtétre szoruló vállsérülése miatt nem lesz ott, Nagy pedig nem vállalta a szereplést. Korábban a Telekom Veszprém irányítója, Győri Mátyás dőlt ki térdszalagszakadás miatt.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány együttese jövő csütörtökön és pénteken gyakorol együtt, majd január 2-án kezdi meg a közvetlen Eb-felkészülést, ekkor további játékosokkal egészül ki a jelenleg 14 fős keret. 

Az Eb két barátságos mérkőzést játszik a válogatott, mindkettőt Svédország ellen: január 6-án Jönköpingben, két nappal később pedig Partille-ben. Előbbi találkozó lesz a nyáron munkába állt Vranjes első hivatalos meccse magyar kapitányként.

A csapat január 11-én utazik a horvát-magyar határ közelében lévő Varasdra, és 13-án játssza első csoportmeccsét. A magyar válogatott az olimpiai bajnok dánokkal, valamint a spanyolokkal és a csehekkel szerepel azonos csoportban, a középdöntőbe az első három helyezett jut. (MTI)

A magyar válogatott decemberben készülő kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, Lengyelország), Székely Márton (Grundfos Tatabánya)

Jobbszélsők: Fekete Bálint (MOL-Pick Szeged), Hornyák Péter (Balatonfüred), Országh Ádám (Dabas)

Irányítók, átlövők: Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya) Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Fekete Dávid (Budakalász)