Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A horvát kapitány beszállt a kispadról, megfogta az ellenfelet

2018.01.20. 08:42

A kézilabda-Európa-bajnokság Horvátország–Fehéroroszország-meccse az utolsó pillanatokig feszült volt. A horvátok kapitánya, Lino Červar nem is bírta sportszerűen kezelni a helyzetet, a lefújás előtt 25 másodperccel a pályán szélén állva megfogott egy fehérorosz játékost.

A horvátok vezettek 24-23-ra, amikor a fehéroroszok egy időkérés után támadtak az egyenlítésért. Červar ekkor lépett be a pályára, akadályozva ezzel Artur Karvatszkijt.

A horvát kapitány később azt nyilatkozta, ő be sem lépett a pályára, végig a vonal mellett mozgott, csak a játék hevében ütközött Karvatszkijjal, nem volt szándékos a mozdulata.

Červart az akadályozás miatt piros lappal kellett volna büntetni, de a bírók nem vettek észre semmit, a kapitány maradhatott a helyén.

A Sport1 TV felvételét megnézve az biztosan kijelenthető, hogy Červar bőven belépett a pályára, meg is fogta egy pillanatra a fehérorosz játékost, de az zavartalanul továbbment. 

A fehéroroszok nem tudtak egyenlíteni a középdöntős meccsen, a horvátok viszont dobtak még egy gólt, így nyertek 25-23-ra.

A kézilabdában volt már hasonló eset, a 2012-es női Eb-n, a szerb kapitány, Saša Bošković fogta meg a norvégoknál játszó Lin Jorum Sulandot.

A horvátok szombaton 20:30-tól játsszák következő középdöntős mérkőzésüket a norvégok ellen. A mérkőzést Magyarországona Sport2 adja élőben.