Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Karatekölyökként védett a dán kézikapus

2018.01.21. 21:17

A férfi kézilabda-Európa-bajnokság középdöntőjében Dánia 26-25-re legyőzte a címvédő németeket. A dánoknál a kilencgólos Hans Lindberg volt a nyerőember, de a kapuban Niklas Landin is látványos dolgokat művelt.

Az első félidőben nagyon kevés gól esett, a németek 9-8-ra vezettek harminc perc után. A második félidőben is sokáig maradt az egy-két gólos különbség a két csapat között, az utolsó negyedóra viszont már egyértelműen a dánoké volt. Az 54. percre már három góllal vezettek (23-20). A címvédő még visszajött egy gólra, de az utolsó 80 másodpercre már megint háromgólos előnyben voltak a dánok, ebből meg is őriztek egyet. 

A dán kapus, Landin nem hozott extrát, 31 százalékos hatékonysággal védett, viszont demoralizáló megoldásai voltak . Még a meccs elején, 2-0-s vezetésnél magasra lendülő lábbal, az EHF videócsatornája szerint karatekölyökként védett.

Ennél fontosabb volt az a védése, amit az 50. percben dán emberhátrányban mutatott be.

Landint a támadásnál lehozták, a kapu üresen maradt, és a németek, amint hozzájuk került a labda, már dobtak is rá. A dán kapus azonban jó időzítéssel visszafutva leszedte a német lövést, így elmaradt az egyenlítés. Landin lendületben maradt, csak a reklámtáblák állították meg.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló:
    II. csoport, Varasd (Varazdin):

  • Spanyolország-Macedónia 31-20 (15-6)
  • Dánia-Németország 26-25 (8-9)

Az állás: 1. Dánia 6 pont/4 mérkőzés, 2. Spanyolország 4/3 (85-60), 3. Németország 4/4 (97-95), 4. Macedónia 3/3, 5. Csehország 2/3, 6. Szlovénia 1/3
    A csoportok első és második helyezettje jut az elődöntőbe.