Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Spanyolország és Svédország az Európa-bajnokság döntőjében

2018.01.26. 22:57

Négy góllal győzött Spanyolország Franciaország ellen a horvátországi kézilabda Európa-bajnokságon, írja az MTI. A legutóbbi ezüstérmes spanyolok hatgólos előnnyel fordultak a szünetben, és ezt tartani is tudták a meccs végéig. A meccsen játszott Sterbik Árpád is, aki a 21. percben beállva büntetőt fogott. Pont annak a Kentin Mahének a hetesét, akivel csapattársak lesznek nyártól a Veszprémben.

A keretbe utolsó pillanatban behívott Sterbik végül négyből három büntetőt kifogott, de a legjobb Ferran Sole volt, aki kilenc lövésből hétszer talált be a meccsen. Ezzel a spanyolok ötödjére játszanak Eb-döntőt, de eddig mind a négyet elvesztették.

Ellenfelük végül Svédország lesz, miután a skandináv házimeccsen hosszabbításban múlták felül Dániát. Pedig a legeredményesebb játékosuk, Albin Lagergren nélkül játszottak, azonban így is két góllal vezettek az esélyesebbnek tartott dánok ellen a félidőben. A meccs vége előtt két perccel még három góllal vezettek a svédek, de a dánok végül kiegyenlítettek a legutolsó másodpercben.

A hosszabbításban is a svédek kerültek előnybe, és az egész meccsen hátrányban játszó dánoknak ez végül már soknak bizonyult, pedig Mikkel Hansen 17 lövésből 12-t bevágott, de Rasmus Lauge is betalált 15-ből 11-szer.

A döntőben tehát Svédország játszik Spanyolországgal, előbbiek az Eb-k történetének első öt döntőjéből négyet megnyertek, de 2002 óta most először kerültek a fináléba.