Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szlovénia megroppant, de Veszprémben kell kiütni

Image from iOS (1)
2018.06.13. 10:06

A szombati pazar hajrával elért győzelem után a férfi kézilabda-válogatottnak szerda este 19 órától kell kijutnia a 2019-es világbajnokságra. A 29-24-es koperi győzelem ellenére egy pillanatig se gondoljuk, hogy ez a meccs lefutott.

A kinti meccsen 6 gólig jutó Lékai Máté erre már közvetlenül a lefújás után felhívta a figyelmet. Mert a megsebzett szlovénok szinte biztosan megpróbálják egyetlen fegyverüket, a gyors lerohanást Magyarországon alkalmazni. Lékai egyenesen azt mondta, ez a szlovén csapat képes arra, hogy hat góllal nyerjen idegenben, de még többel is, ezért résen kell lenni.

A 37 éves nagy László abban bízik, ami eddig általában válogatott szinten nem sikerült, hogy egy nagy győzelem után nagy tornán elmaradt a következő, ezért olimpián megálltunk a negyedik helyeknél, világbajnokságokon pedig többnyire az első hatban. Most a csapatnak már azért túl kell lépnie az árnyékát, hogy egyáltalán megmérethesse magát a vb-n.

Végignézve az ellenfeleket, nem ritkaság, hogy van egy idősödő nagy sztár a csapatokban. A norvég Bjarte Myrhol egy évvel fiatalabb nála, a macedón Kiril Lazarov egy évvel idősebb, de még mindig ott a helyük a csapatban. Tény, egyik említett klasszis sincs akkora hatással nemzetének csapatára, mint Nagy a magyarra. Nyugodt szívvel állíthatjuk, Nagy sok más válogatottra is jelentős hatással lenne komplexitása miatt, nemcsak a magyarra.

A 209 centis átlövő ugyanis lényegében pihenő nélkül nyomta le a második félidőt Koperben, és még csak ki sem állították, pedig 13 büntetést kapott a magyar csapat. Ha Bartók Donát túlesik a fertőzésen, vélhetően tudja majd támadásban tehermentesíteni.

Ha Nagy csak pár meccset vállalna a világbajnokságon, már az nagy lökést adhatna a csapatnak mind lelkileg, mind játéktudásban.

A vb-ig azonban még így se szaladjunk előre, noha most már Magyarország a továbbjutás toronymagas favoritja, holott a sorsoláskor felállított az erőrangsorban Norvégia után Szlovénia volt a második.

A norvégok egyébként Svájcot kiejtve már kijutottak, az Eb-n remeklő – a magyarokat is felülmúló – csehek azonban nagy verést kaptak az oroszoktól (29-21), így a vb-n biztosan nem láthatjuk őket.

(Borítókép: Huszti István / Index)