Szeged-bravúr a BL-ben, elvették a PSG veretlenségét

2018.11.24. 19:56
Hatalmas játékkal 33-32-re legyőzte a Mol-Pick Szeged az eddig veretlen francia Paris Saint-Germaint a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, ezzel egy pontra megközelítették a PSG-t a csoportban. Az előny viszont még a franciáknál, akik november 4-én 33-31-re nyertek Párizsban. Magyar csapat utoljára 2015. november 28-án verte a PSG-t a BL-ben, akkor a Veszprém verte őket 28-20-ra.

A szombati meccsen a hazaiaknál a csapatkapitány, a svéd Jonas Källman hiányzott, akinek megsérült a válla múlt vasárnap, a dán Skjern HB elleni meccsen. A vendégeknél honfitársa, Kim Ekdahl du Rietz és a francia Nikola Karabatic nem játszott a mérkőzésen, emlékeztet az MTI.

A Szeged egy kivédett hétméteressel és négy gyors góllal kezdett, sőt, a lendület egészen 10 percig tartott, amikor kicsit feljött a PSG, de Mirko Alilovic remek védéseinek köszönhetően aztán 13-10-re el tudott húzni a Szeged, ahol spanyol Jorge Maqueda a 23. percben már a második kiállítását kapta, míg a szlovén Mario Sostaricot vérző fejsérülés miatt vesztették el a hazaiak.

A Szeged nem kockáztatott, a franciák üres kapujára is csak ritkán lőtt egész pályáról, de így is kétgólos előnnyel, 16-14-es állásnál mehettek a szünetre.

A második félidő elején előbb felzárkózott a PSG, majd Alilovic sorozatban újabb három bravúrt mutatott be (22-20). Egy 5-1-es sorozat végén már öt gól volt a különbség, ekkor a franciák támadásban rendre levitték a kapusukat, hogy létszámfölényt teremtsenek, de az 50. percben a német balszélsőjük, Uwe Gensheimer piros lapot kapott durva szabálytalanság miatt.

Az utolsó 10 percben felváltva jöttek a gólok, majd a PSG a szaporodó szegedi hibákat kihasználva 32-31-re zárkózott, majd Stefan Sigurmannsson 51 másodperccel a vége előtt a nyolcadik büntetőjét is értékesítve 33-31-es előnyt szerzett a Szegednek, ami után Mikkel Hansen állította be a végeredményt, ugyancsak hétméteresből. Az idei BL-kiírásban először vereséget szenvedő PSG egyszer sem vezetett a meccsen.

Kilenc forduló után a PSG 16 ponttal áll, mögöttük 15 ponttal jön a Szeged, ami így a csoport első helyére is rámehet a folytatásban.

Mol-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) 33–32 (16–14)

a Szeged gólszerzői: Sigurmannsson 11, Bodó, Canellas 4-4, Balogh Zs., Gaber, Bánhidi 3-3, Zsitnyikov, Maqueda 2-2, Pedro Rodríguez 1