Vazul
10 °C
25 °C

Az Eb-n villogó román beállóssal erősít a Győr

2018.12.15. 20:51 Módosítva: 2018.12.15. 20:52

Először csak sajtóhírek utaltak arra szombaton, hogy a Győri Audi Eto KC kivásárolta a románok beállóját, Crina Pinteát, de később maga a játékos is megerősítette, hogy aláírt a BL-címvédő magyar együtteshez – szúrta ki a Nemzeti Sport.

Az átigazolásról először a Gazeta Sporturilor és a román DIGI Sport számolt be, ezekben a cikkekben pedig arról lehetett olvasni, hogy a Győr kifizette az 50 ezer eurós, azaz több mint 16 milliós kivásárlási arát a Paris 92 csapatának a román beállóért, így a 28 éves játékos már ott lehet a januári, CSM Bucuresti elleni BL-meccsen is.

Pintea a román válogatottal még versenyben van az Eb-n: az elődöntőben ugyan simán kikaptak az oroszoktól, de vasárnap még a bronzéremért játszanak a hollandokkal. Pintea éppen emiatt még Párizsban írt alá a Győrhöz.

Hogy mi lesz most? Pihenni akarok, eléggé elfáradtam, de utána úgyis tudjátok mi lesz. Nem most akartam ezt bejelenteni, de ahogy hallottátok, a Győr játékosa lettem! Hozzászoktam már, hogy mindenért meg kell dolgoznom, és ez most sem lesz másként, meg fogok dolgozni a helyemért.

– nyilatkozta Pintea, hozzátéve, hogy nem lesz könnyű rögtön a CSM Bucuresti ellen pályára lépnie, de egy ilyen lehetőségre nem lehet nemet mondani, és ellenük is megteszi majd, amit kell.

A Győr részéről egyébként logikus lépés Pintea leigazolása, hiszen a román remekül játszott az Eb-n, ezen kívül pedig az sem elhanyagolható, hogy a csapatnak szüksége is volt egy beállóra, miután a holland Yvette Broch még augusztusban bejelentette, hogy felfüggeszti a pályafutását.