Női kézi-BL: az FTC és a Siófok is szabadkártyára pályázik

2019.06.12. 12:30

Az FTC-Rail Cargo Hungaria megpályázta a szabadkártyás indulási lehetőséget a női kézilabda Bajnokok Ligája 2019/20-as szezonjára, írta az MTI.

A ferencvárosi klub szerdai közleményében emlékeztetett: a következő idénytől már csak bajnokcsapatok indulhatnak automatikusan a BL-ben, míg korábban az NB I. első két helyezettje automatikusan a következő évi főtáblára került.

Kiemelték: a klub befizette a nevezési díjat, valamint benyújtotta pályázatát és minden egyéb szükséges dokumentumot a magyar szövetségnek (MKSZ), amely továbbította azokat az európai szervezetnek (EHF). A szabadkártyákat illetően az EHF várhatóan június 25-én hozza nyilvánosságra döntését, majd június 26-án kisorsolja a BL-selejtezők, 27-én pedig a főtábla csoportjait.

A magyar bajnokságot a Győri Audi ETO KC nyerte meg - amely a legutóbbi három BL-kiírásban is a legjobbnak bizonyult -, az ezüstérmes FTC előtt. Elek Gábor csapata a legutóbbi BL-szezonban negyeddöntős volt, a későbbi döntős orosz Rosztov-Don kettős győzelemmel búcsúztatta.

Délután kiderült, hogy a bajnoki bronzérmes és EHF-kupa-győztes Siófok női kézilabdacsapata is jelezte, hogy megpályázza a szabadkártyát a BL 2019–2020-as kiírására.  A második számú európai sorozat, az EHF-kupa 2018-as győztese, a román Craiova tavaly szabadkártyát kért és kapott a BL-re, ugyanezt most a magyar csapat is megpróbálja. "Ha erre egy százalék esély van, mi ezt megtesszük, természetesen szeretnénk ezt az elképzelést valóra váltani. Bízom benne, hogy sikerülhet. Mindent meg fogunk tenni, kérvényezzük az EHF-nél ezt a lehetőséget" – nyilatkozta Fodor János, a Siófok ügyvezető elnöke.