Katalin
-2 °C
3 °C

Megvan a FTC első győzelme a női kézi-BL-ben

2019.10.19. 17:09

A Ferencváros hat góllal legyőzte a horvát Podravka Koprivnicát a női kézilabda Bajnokok Ligájában, és ezzel megvan az idei első győzelme a csoportkörben. 

Az MTI beszámolója szerint mindkét csapat pontatlan támadójátékkal kezdett, a Ferencváros tíz perc alatt csupán kétszer talált be és kétgólos hátrányba került. Háfra Noémit és Klujber Katrint is jól semlegesítették a vendégek, és bár Elek Gábor időkérése után csapatának sikerült egyenlítenie, ezután a védekezése nem volt kellően hatékony.

Az első félidőben a horvátoknak hat kiállításuk volt, az FTC-nek csak kettő, ennek ellenére a szünetben döntetlen volt az állás.

A második félidő elején a magyar csapat átvette a vezetést, támadásban és védekezésben is sokat javult, ezért Zlatko Saracevic, a Podravka Koprivnica vezetőedzője a 44. percben az utolsó időkérési lehetőségét is kihasználta.

A Ferencváros hat perc alatt 6-0-s sorozatot produkált, és ezt a lendületet kihasználva végül magabiztosan győzött.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt 11 góllal. Kovacsics Anikó hétszer talált be, a vendégeknél Dejana Milosavljevic nyolc gólt lőtt. Az FTC két hét múlva Kaproncán folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Nyert a címvédő Győri Audi ETO KC is, 12 góllal győztek a szlovén Krim Mercator Ljubljana otthonában.  A mérkőzés legeredményesebb játékosa a győri Eduarda Amorim lett hét találattal.

Eredmény,

Női BL, csoportkör, 3. forduló

FTC-Rail Cargo Hungaria - Podravka Koprivnica (horvát) 37-31 (17-17)

Krim Mercator Ljubljana (szlovén)-Győri Audi ETO KC 21-33 (9-13)