A magyar kézikapitány: Borzasztóan dühös vagyok

2020.01.13. 22:28 Módosítva: 2020.01.13. 22:41

A férfi kézilabda-válogatottunk bravúros döntetlent ért el a világ- és olimpiai bajnok Dánia ellen az Európa-bajnokságon: 24-24 lett a csoportmeccs végeredménye, ezzel már három pontunk van a csoportban egy fordulóval a vége előtt. 

A szövetségi kapitány, Gulyás István a döntetlen után a Sport TV kamerái előtt elmondta, borzasztó mérges, mert kezünkben volt a mérkőzés, de ettől függetlenül normálisan kézilabdázott a csapata, elbírta a nyomást. Az utolsó időkérésnél az volt az elképzelés, hogy meglövetik a Szitát, de nem volt már idő erre, nagyon nehéz helyzet volt. 

„Kicsit fura érzéseim vannak, de fél óra múlva biztos jobban leszek, ha hideg fejjel gondolkozom, megint tettünk egy lépést, és megint bizonyította egy-két fiú, hogy helye van a csapatban” – értékelt. 

A hétgólos Balogh Zsolt arról beszélt, hogy a meccs előtt aláírta volna az egy pontot. „Meg tudtuk őket lepni a nyitott védekezéssel, és amikor a nagy dán sztárok is félve mentek oda lőni, az mindent elárult a teljesítményünkről” – mondta, és hozzátette, büszke a fiatal csapattársaira.

A védekezésben rengeteget dolgozó Sipos Adrián elmondta, nagyon kemény mérkőzést játszottak, és sok idő nem volt gyakorolni, de ilyen csapat ellen, ilyen védekezéssel pontot szerezni jó teljesítménynek mondható. „Ez a csapat bízik egymásban, így nagyon jó eredményeket érhetünk el. Kicsit elfáradtunk a végére.” 

Szita Zoltán nagy gólokkal vette ki a részét a győzelemből: „Nagyon jó érzés volt a világ legjobbjai ellen játszani, jó eredményt is értünk el. Ez a mentalitás, hogy nincs rajtunk olyan teher, hogy mindent meg kell nyerni, sokat jelent. Mindannyian óriási lehetőségnek fogjuk fel ezt a tornát.”

A folytatás szerda este Izland ellen.