Konrád, Tivadar
4 °C
14 °C

Kézi-BL: a fáradt Szegednek nem volt esélye a Flensburg ellen

2020.02.19. 21:02

A Pick Szeged 26-34-re kapott ki Flensburgban a férfi kézilabda-Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában szerda este. A Szeged az utolsó forduló előtt 20 ponttal az A csoport második helyén áll.

A Szeged jól kezdte meccset a Flensburg ellen, 5-2-es állásnál még három gól is volt az előnyük, azonban 9-9 után a német bajnok a Szeged fölé nőtt. A félidő végére a magyar csapat védekezése nagyon szétesett, amit a Flensburg gyors gólokkal büntetett, és a szünetben 17-11-re vezettek.

A szegedi játékosokból sok erőt vett ki a vasárnapi, PSG elleni győzelem, így a fáradtabban játszó Szeged a második félidőben sem tudott felzárkózni a Flensburgra. A 39. percben már kilenc gól volt a különbség, amit a végére csak nyolcra sikerült csökkenteni, (34-26). A meccs legeredményesebb játékosa a Flensburg lengyel balátlövője, a hatgólos Michal Jurecki volt, míg a Szegedből az ötgólos spanyol átlövő, Joan Canellas volt a legjobb.

Az utolsó fordulóban, február 29-én a húszpontos Szeged a 22 ponttal az első helyen álló, és egy meccsel kevesebbet játszó Barcelona vendége lesz a csoportkör utolsó fordulójában.  

Cikkünk korábbi verziójában tévesen írtuk, hogy a Pick Szeged a csoportelsősségért játszhat a Barcelona ellen.

Eredmény, csoportkör, 13. forduló, A csoport:

  • Flensburg-Handewitt (német) - MOL-Pick Szeged 34-26 (17-11)